Milionkrát June :))

recenze

Milionkrát June (2018) 4 z 5 / Airin
Milionkrát June

June O‘ Donnellová žije se svojí matkou a nevlastním otcem v městečku jménem Five Fingers. Už od malička jí vštěpují do hlavy, aby se držela dál od rodiny Angertových. Proč? To se June od své rodiny nikdy pořádně nedozvěděla. Jedno ale June ví jistě – o jejich rodinách se říká, že jsou prokleté po celé generace a že by z jejich přátelství nevzešlo nic dobrého.

Pro June se tento zákaz stane komplikovaným, když se jednoho dne vrací mladý Saul Angert do Five Fingers.

A i když se oba dva snaží navzájem se vyhýbat, nemůžou popřít, že je na tom druhém něco zvláštního. Něco, co je k sobě přitahuje. Jako kdyby si byli přímo souzeni. Rozhodnou se tedy zjistit pravdu o prokletí jejich rodin. Postupně však zjišťují, že když jsou O‘ Donnellovi a Angertovi spolu, stane se oběma rodinám něco strongvelmi zlého.

Aby toho nebylo málo, začne June vídat duchy, kteří ji spolu se Saulem přenášejí do minulosti jejich otců. Chtějí jim snad ukázat celou pravdu? Snaží se jí otec něco vzkázat ze záhrobí? Co si kdysi jejich rodiny udělali a proč to pokračuje po celé generace? Dokáží kletbu zlomit a vybojovat si svou lásku?

NÁZOR:

Námět mi trochu připomněl příběh Romea a Julie – další zakázaná láska dvou dětí znepřátelených rodin po celé generace. A tak jsem si řekla, že knížku zkusím.

Hned na první stránce se dozvídáme, že June vídá duchy. Tak to mě opravdu hodně překvapilo. Za prvý jsem v této knize vůbec duchy nečekala a za druhý to autorka na nás velmi rychle vybalila. Ale aspoň jsem hned na začátku věděla, že tato kniha bude ještě velmi zajímavá, a že bude hlavní hrdinka tak trochu podivínka (takže se rozhodně nudit nebudu).

Její nejlepší kamarádka Hanna byla skvělá sympatická osoba a byla jsem moc ráda, že o všech divných podivných věcech, jako jsou duchové a prokletí, věděla, nedělala kvůli tomu scény a mohla tak June podporovat. Saul mi přišel takový…nijaký. Autorka nás s ním moc neseznámila, skoro nic jsme o něm nevěděli, vůbec nám ho nepopsala a tak mi po celou knihu přišel neustále jako cizinec. Škoda, že ho autorka trochu více nepředstavila.

Zajímavé byly výlety do minulosti, kde máme možnost se setkat a poznat jejího otce a hlavně důvody, které jejich rodinu vedly k…no, to Vám přece nemůžu prozradit! Každopádně některé situace jsem absolutně nečekala a ten konec…páni :))

Na druhou stranu jsem od knížky čekala trochu více akce, napětí, prostě nějakého toho dění, než jenom chození na tajná dostaveníčka a přemýšlením nad prokletím. Knížka neurazí, je to příjemné oddechové, trochu tajemné a záhadné čtení, které určitě stojí za to :))

Komentáře (0)

Přidat komentář