Michal a Kulíšek

recenze

Přichází čas pomsty (2018) 5 z 5 / knihamouder
Přichází čas pomsty

Podívejte se do města Pilařov, kam má namířeno i slavná slavice a rodačka Elisha.
Po jejím příjezdu v jinak klidném městě začne řádit vrah. Nevybírá si pohlaví, ani věk.
Vraždí snad Elisha nebo jiný obyvatel městečka? A jaký má k vraždění důvod?
Vrchní inspektor Vyskočil a Tara se pouštějí do vyšetřování...

Veroniku Černuckou si dovolím prohlásit za mistryni české detektivky! Číst knihu Přichází čas pomsty mě nesmírně bavilo. Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne.

Této detektivce nic nechybí. Autorčin styl psaní mě velmi nadchnul. Říkala jsem si, jak je možné, že se ke mně doposud nedostalo nic z Veroničiny předešlé tvorby.
Text je svěží, rychle odsýpá. Nechybí humor a napětí. Vraždy Vás překvapí a v mnoha případech i šokují.

Příběh je dokonale promyšlený, vše na sebe úžasně navazuje a jednotlivé životy postav se krásně prolínají.
Během čtení jsem měla několik podezřelých, ale po dalších stránkách jsem zjistila, že mě informace v příběhu několikrát vehnaly na špatnou stopu. Vraha jsem nakonec přeci jen odhalila o kousek dříve, než na něj dosáhla ruka zákona.

V knize nejsou hluchá místa. Vylíčení postav je perfektní a hlavně věrohodné. Kolikrát jsem měla pocit, že některé osoby z Pilařova znám osobně a že se nacházím na daném místě s nimi.

V závěru knihy se čtenář dočká odhalení vraha a také se dozví o dávné tragédii, kterou město nechalo raději spát. Tím však autorka nekončí a čtenář si přečte mnoho dalších ohromujících tajemství postaviček z Pilařova.

Za mě je tato detektivka jedna z nejlepších, jaké jsem doposud četla. Kniha Přichází čas pomsty patří do edice Původní česká detektivka. Ve vyprávění se střídá mnoho postav. Obálku zdobí krásná modelka s retro mikrofonem.

Určitě doporučuji všem, kdo touží po kvalitní detektivce!

Komentáře (0)

Přidat komentář