Medovník s pepřem a s jedním velkým zklamáním

recenze

Medovník s pepřem (2022) 1 z 5 / knihu.prosim
Medovník s pepřem

Medovník s pepřem byla knížka, která si mě měla získat, ale bohužel vzhůru na ne moc pozitivní recenzi.

Na knížku jsem se moc těšila, ale bohužel musím říct, že to bylo jedno velké zklamání. Anotace zněla parádně, ale jak říkám, bylo to velké zklamání a velká nuda.

Začnu nejdříve právě těmi pozitivními věcmi, které mi přišly fajn a celkem se mi i líbily. Knížka začala moc hezky. Autorka si mě získala a já se nemohla odtrhnout. Její styl psaní a sarkastický humor-jo, to stálo za to (ale pouze jen pár prvních kapitol). A rozhodně velké plus jsou krátké kapitoly. Tímto pozitiva ukončuji.

Postavy jsou jedna velká tragédie. Hlavní postavy jako jsou právě Adriana a Matyáš mě vůbec nezaujaly. Nepobírala jsem ten jejich vztah-už od prvních kapitol poznáváte toxický vztah. Adri byla do Matyho několik let zamilovaná, ale však je do oka bijící, že ten chlapec o ni zájem nemá a jen si na tom staví svoje ego. Zkrátka naivní a nevyspělé postavy. Vedlejší hrdinové, tak ty si vůbec nevybavuji. Někdo se tam někdy objevil, ale hnedka zase zmizel (každopádně jich tam bylo celkem dost).

Děj se pořád točil dokola a nic se nedělo. Jakože vůbec. Nikam se to nehnulo a já se do čtení fakt i nutila, abych se vůbec někam posunula.

Čím více jsem se blížila ke konci, tak jsem doufala v nějaké bum, nějaké to světýlko, které by mi řeklo: „A přeci to nebylo, tak hrozné, ne?“ Bohužel to světýlko se neobjevilo. Poslední kapitolu jsem naprosto nepochopila a už to tak nechala plynout. (Jo a taky jsem si myslela, že to bude romantické a prostě hezu…)

Takže já knížku nedoporučuju.

Každopádně moc děkuji Humbooku za zaslání knihy na recenzi. #humbookblogeri #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář