Matčin hrob – třetí díl thrillerové série s Josie Quinn

recenze

Matčin hrob (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Matčin hrob

Náčelnice Josie Quinnová vyrůstala v osadě pro obytné přívěsy, a tak když jí zavolají, že právě tam našly děti lidské ostatky, začínají se jí vracet nepříjemné vzpomínky na dětství. Po ohledání pozůstatků se zjistí, že patřily mladé ženě, která byla zavražděna před třiceti lety. Dokonce se díky jisté anomálii podaří zjistit její jméno. A to Josie absolutně vyděsí; tak se totiž jmenuje její matka. Sice se s ní nevídá, ale ví, že stále žije. Vyvstává tedy otázka – kdo je vlastně její matka?

První díl této série (Mizející dívky) se mi moc líbil, u druhého dílu (Dívka beze jména) jsem byla spokojená, ovšem s jistými „ale“. No a tento, třetí díl série, mě vyloženě nadchnul! Rozhodně je zatím nejlepší!

Matčin hrob je naprosto skvělý a výborný thriller. Je trochu jiný, než předešlé dva díly, protože tentokrát je hlavně zaměřený hlavně na postavu náčelnice Josie Quinnové. Už z předchozích dílů bylo jasné, že její dětství nebylo moc veselé, a že skrývá něco, o čem Josie nechce mluvit.

Kniha je rozdělena na dvě linie příběhu – na tu současnou vyšetřovací, a pak linku z minulosti, kde Josie postupně vzpomíná na své dětství. O své minulosti mluvit nechce, ale v rámci vyšetřování bude muset. A tak na povrch vyplouvají nepříjemná a velmi děsivá tajemství. Podvody, lži, týrání a vydírání – to bylo tenkrát na denním pořádku. A za tím vším stála jen jedna osoba – její matka.

Kratší kapitoly, gradující děj a odkrývání tajemství - Matčin hrob mě naprosto dostal. Knihu jsem přečetla v rekordním čase (vlastně jedno odpoledne), protože se prostě nedala odložit, a tentokrát žádné „ale“ ode mě nezazní. Omlouvám se za ten výraz, ale tohle je prostě „pecka“!

Autorka zde nasadila laťku velmi vysoko, a jelikož v angličtině vyšlo v sérii s Josie Quinnovou už dvanáct knih, jsem opravdu hodně zvědavá, co nás čeká příště!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář