Malá smrt v zahradě.

recenze

Zahrada lží (2015) 4 z 5 / TerezaMondeková
Zahrada lží

Ursula Kernová najde svou zaměstnankyni a přítelkyni mrtvou. Podle policie šlo o úmrtí z přirozených příčin, ale Ursula odmítá uvěřit, že to byla nehoda. Byla to vražda. Proto se rozhodla, že vezme spravedlnost do vlastních rukou. Než začne, tak se se vším svěří svému klientovi Slaterovi Roxtonovi. Slater je archeolog a dobrodruh, je obklopený záhadami, tajemstvím a koluje o něm spousta pomluv. Ale Ursula mu z neznámého důvodu věří, svěří se mu s nadějí, že jí poradí, nebo možná pomůže. Slater má pocit, že se Ursula musela pomátnout, ale rozhodně ji v tom nenechá samotnou.

Společné pátrání ukazuje, že je to všechno mnohem hlubší a horší, než si dokázali představit. Vrah se teď potuluje po Londýně a neví, jaké má úmysly a co má v plánu. Proto musí odhalit jeho identitu dřív, než bude pozdě, ale taky hrozí, že to není jediné ohrožení. Aby to zvládli, musejí se jeden druhému svěřit se svými tajemstvími a konečně se s nimi vypořádat, než je úplně zničí.



Pěkná kniha, kde je prostředí viktoriánské doby, romantiky a detektivky. Kniha se mi líbila, mám ráda takové knihy, ale nemohla jsem dát plný počet bodů. Pro mě byl příběh dost předvídatelný... od začátku jsem měla své typy, takže žádné překvapení. Měla jsem v tom i trochu zmatek. Kdo, co udělal, proč, komu to udělal, kdy se to stalo... Taky tam byla spousta postav, musela jsem si v tom udělat pořádek. Ale opravdu se mi líbila romantická linka, tentokrát mi přišla opravdu dobrá a bylo to takové zpestření příběhu.

Komentáře (0)

Přidat komentář