Magie v krvi

recenze

Temný kvítek (2020) / Vendea
Temný kvítek

Princezně Aurélii se podařilo zabránit obrovskému neštěstí a svrhnout mocichtivého krále, ale za strašnou cenu. Její mladší bratr se má stát králem, stojí proti němu však přísný Tribunál, který by nejradši převzal moc nad královstvím. Aurélie navíc ovládá nebezpečnou krvavou magii, které se většina lidí bojí. I když je na útěku, její jedinou možností je bojovat zpět a nenechat se přitom zabít. Je vše ztraceno či snad existuje nějaká naděje?

Temný kvítek je druhým dílem young adult fantasy trilogie z pera Crystal Smithové, která loni s prvním dílem debutovala na YA spisovatelské scéně. V prvním díle se autorce podařilo představit velmi zajímavý fantasy svět, ve kterém v omezené míře hrají roli i různé druhy magie. Největší pozornost je věnována zakázané krvavé, kterou ovládá i hlavní hrdinka. V druhém díle se však čtenáři dočkají i představení některých dalších druhů, nevyjímaje tu přírodní. Spolu s ní autorka představila i zajímavé příběhy z minulosti, které se možná dotknou i některých vedlejších postav.

První díl mne velmi příjemně překvapil - autorčin styl psaní je totiž velmi čtivý, zápletka dává smysl, a dokonce mě bavila i romantika. Té se dočkáte i ve druhém díle, i když ne v takové míře, v jakou jsem doufala. Rozhodně ale nečekejte žádnou high fantasy, je to především velmi čtivá oddechovka!

Co se týče postav, nehledejte tu žádné komplikované charaktery, protože pak budete hluboce zklamáni. I tak se tu ale dají najít velmi zajímavé osoby, jejichž osudy vás budou bavit. Třeba princezna Aurélie. Překvapivě jsem si ji docela oblíbila a fandila jsem jí. V druhém díle navíc projde celou řadou překážek, které jen utuží její charakter. Navíc se mi líbí i to, že se nebojí svoji magii používat a udělá vše pro to, aby zachránila své milované. Užila jsem si i mého milovaného Zana, který si mě získal už v prvním díle. Jeho vztah s Aurélií bezmezně potřebuji a chci víc (hlavně ta hot scéna, jako haló?).

Jsem fakt ráda, že má očekávání byla splněna, protože tahle série je v poslední době jednou z mála, které mě fakt bavily. Narovinu čekejte hardcore oddechovku s jednoduchou zápletkou a postavami, protože nic jiného to ale není. Dvojka se daleko víc soustřeďuje na boj proti Tribunálu, na staré mýty a legendy a připravuje půdu pro závěrečný díl. Máme se fakt na co těšit!

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosmedia.cz.

Celá recenze na:
vendeadreams.blogspot.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář