Londýn tak trochu opačně?

recenze

Opačno (2021) 3 z 5 / Podlavicí
Opačno

Jsem velkou milovnicí fantasy, proto jsem sáhla po novince z dílny CooBoo – Opačno, což je kniha, která vás ihned zaujme svou obálkou a po pár stránkách i dějem.

Příběh je o Ilse, která to nikdy neměla jednoduché a vždy se o svůj život musela rvát. Jednoho dne se jí ale otevře úplně nový život - dostane se do Opačna. Je to tak trochu jiný Londýn, rozdělený mezi šest frakcí, plný magie a kouzel. Konečně někam patří! Dobrý pocit však nevydrží, město je na pokraji občanské války. Její bratr, vůdce Měňavců, Gedeon Ravenswood se utrhl z řetězů a hrozí, že přetrhá křehká pouta, která desítky let drží Londýn pohromadě. Jediná šance, jak vše zachránit, je najít Gedeona. Je načase, aby použila všechny své triky, aby vůbec přežila…

„Jak můžeš říct, že je to pro mě hra? Rodina roztrhaná na kusy je furt lepší než všechno, co jsem kdy měla“

Všechny postavy se mi nějakým způsobem zapsaly do srdce. Každá měla svoji jedinečnou povahu. Ilsa se svým smyslem pro humor, ale i odvahou. Eliot svou tajemností a chladností, dokázal však být i starostlivý a přívětivý. Samozřejmě v příběhu nechyběla špetka romantiky v podobě malého milostného trojúhelníku.

Jediné, co bych knize vytkla, je, že někdy se v ději stalo několik věcí zároveň, a já se ztrácela. To ale mohla být chyba na mojí straně.
Místy se děj táhl, působil nudně, ale stačilo číst chvíli dál a kniha mě zase zcela pohltila.

Pokud máte rádi fantasy příběhy, v nichž postavy vládnou magickými schopnostmi, s kouzly a trochou romantiky Opačno vám vřele doporučuji.


Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář