Lesní muž

recenze

Příběh srdce (2019) / Ivuska.09
Příběh srdce

Kathryn Taylor si mě získala svou knihou Léto divokých květin. Jakmile Nakladatelství MOBA vydalo její novinku Příběh srdce, bylo jasné, že ani tuhle si nemohu nechat ujít. A hned na úvod mohu říct, že právě Příběh srdce je tím nejlepším, co jsem od autorky četla. Ano, překonal i Léto divokých květin.

Hlavní hrdinka Cara se vrací do svého rodného města, aby si odpočinula od studia práv. Její rodiče vlastní hotel a ona jim v něm vždy ráda pomůže. Navíc se za pár dní koná svatba jejího bratra, takže bude pomáhat s přípravami. Na cestě domů ji však potkají nečekané komplikace. Na samotě u lesa nedaleko zříceného hradu v oblasti bez mobilního signálu jí zradí auto. Nedaleko tohoto místa stojí chatka, takže Caře nezbude nic jiného, než se vydat pro pomoc právě tam. A tak narazí na Liama. Nejprve má Cara trochu obavy, Liam působí velmi nevlídně, odtažitě, není příliš hovorný, zkrátka tak trochu mrzout. Tehdy Cara ještě netuší, že Liam je přesně ten typ člověka, který se nikde nezdrží tak dlouho, aby uzavíral přátelství a prozrazoval svá tajemství. Ale Caře nakonec pomůže. Má však jednu podmínku: nechce, aby někomu o jejich setkání řekla. To je velmi nápadné, že? Proč nechce, aby o něm ostatní lidé věděli? Má snad co skrývat?

Mám všechno, co potřebuju. Co v žádném případě nepotřebuju, jsou zvědavci, kteří se vyptávají. Pokud se mi tedy opravdu chcete revanšovat, nemluvte s nikým o tom, že jsme se potkali.

To je přesně to, co Cara chtěla udělat nejvíce. Zjistit, kdo Liam je. I když by se měla soustředit na důležitější věci, než se zabývat úvahami o lesním muži, který chce být sám. Proč na něj tedy pořád musí myslet? Už je to hodně dlouho, co nějaký muž dobyl její srdce, moc si je k sobě nepouští. Zdá se však, že i v Liamovi nečekané setkání s Carou zanechalo stopu.

Jedna věc se mi na tomto románu velmi líbila. Obsahuje dvě dějové linky: mezi hlavní postavy nepatří jen Cara a Liam, ale také její bratr Patrick a žena jménem Amy. Nutno podotknout, že právě Amy není tou, která si má Patricka brát. Mají však společnou minulost. A zdá se, že nejen tu. Čtenáři tak sledují osudy více postav najednou. Nemusíte se bát, vše spolu pěkně souvisí a nakonec do sebe vyprávění dokonale zapadne a veškeré postavy propojí. Tohle mě bavilo.

Příběh srdce doporučuji všem romantickým duším a fanouškům románů. Je to nenáročný příběh plný tajemství, touhy, zklamání i bolesti. Navíc se můžete těšit i na nějaké to napětí, které celé vyprávění příjemně okoření.

Komentáře (0)

Přidat komentář