Legračně děsivé příběhy z pera Jeffa Kinneyho.

recenze

Strašidelné historky báječného kamaráda Rowleyho Jeffersona (2021) 3 z 5 / Podlavicí
Strašidelné historky báječného kamaráda Rowleyho Jeffersona

Miluju strašidelné příběhy. Miluju Jeffa Kinneyho. Ale hodí se tato kombinace k sobě? Do rukou se mi dostala nová kniha s názvem Strašidelné historky báječného kamaráda Rowleyho Jeffersona. Kdo tohoto mladého klučinu nezná, je úplně out, protože na literárním poli se objevuje už nějaký ten pátek. Nejlepší kamarád známého Poseroutky se stává vypravěčem v této knize plných strašidelných příběhů.

Rowley Jefferson nám vypráví 14 děsivých příběhů, a přestože má kniha 224 stran, přečtete ji poměrně rychle. Je to dáno také tím, že písmo je velké a text je obohacen ilustracemi, které již známe z knih o Poseroutkovi.

Je to psáno opravdu tak, jako by je sepisoval sám Rowley, proto zde chybí interpunkce a často se vyskytuje hovorová mluva. To je pro dnešní čtenáře spíše plus, protože se dokáží lépe vcítit do postav a lépe tak porozumí psanému textu. Některé příběhy jsou bláznivé a možná těžko pochopitelné, ale takový je i sám Rowley.

I když jsem zpočátku četla s nadšením, postupně mě bohužel opouštělo. Některé příběhy mě vůbec nezaujaly a říkala jsem si, proč jsou vůbec strašidelné. Některá témata mě natolik překvapila, že si nejsem ani jistá, zda jsou vlastně vhodná pro čtenáře mladšího věku. Proto uvažuji, jaké věkové kategorii bych tuto knihu doporučila. Na obálce knihy je psáno 10+ a já si říkám, jestli to pro ně už nebude místy trapné čtení, na druhou stranu bych to dítěti v první či druhé třídě přečíst nedala. Nejlepší bude, když si o této knize uděláte obrázek sami. Ale já zůstanu věrná Gregovi Heffleymu alias Poseroutkovi a budu se těšit na další jeho díly.


Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář