Láska silnější než lež

recenze

Příběh srdce (2019) 5 z 5 / Kikina182
Příběh srdce

Cara se vrací do hotelu svých rodičů, aby pomohla připravit blížící se svatbu svého bratra Patricka. Ale během cesty se jí porouchá auto, a tak hledá pomoc v jediné chatě, která se v okolí vyskytuje. Otevře jí nerudný muž, který by byl nejraději, kdyby hodně rychle zmizela. Ale nakonec Caře pomůže pod podmínkou, že zapomene na to, že ho viděla.

Jenže Cara na tajemného Liama nemůže zapomenout, a tak si najde záminku, aby ho mohla navštívit. A ne jednou.
Cara však není jediná, kdo se vrací do hotelu. Po letech do něj zavítá i její kamarádka Amy spolu se svým synem. Patrick se jí snaží vyhýbat, protože před lety k ní něco cítil a bojí se, že by v něm ty pocity mohla vyvolat znovu, a to je pro někoho, kdo se za krátkou dobu žení nebezpečné území. Ale nemůže se jí vyhýbat navždy. Obzvlášť, když to vlastně ani nechce.

Hodně jsem přemýšlela, jestli si tuhle knížku přečíst nebo nikoli. Na jednu stranu mě opravdu lákala jak anotací, tak obálkou, ale od autorky jsem už četla knihu Léto divokých květiny a ta mě bohužel docela zklamala. Ale nakonec vyhrála moje zvědavost a fakt, že v knihovničce by rozhodně vypadala skvěle.

Přestože se kniha jmenuje Příběh srdce, vypráví vlastně dva milostné příběhy prostřednictvím toho, co prožívají a co si myslí hlavní postavy – Cara, Liam, Amy a Patrick. Příběh je vyprávěn v er-formě, ale v tomto případě to nijak nebránilo tomu, aby Kathryn Taylor podrobně popsala emoce a poskytla náhled do mysli postav, a i díky tomu nebyl nejmenší problém se do knihy začíst a hltat stránku za stránkou.

Jak už jsem řekla, vypráví kniha v podstatě dva milostné příběhy, které se v jistých bodech setkávají. Nejedná se o obzvlášť originální zápletku nebo nepředvídatelnou knihu, ale v případě Příběhu srdce mi to nevadí.

Tohle totiž není příběh, který by měl člověka šokovat. Spíš je to ten typ příběhu, u kterého si má čtenář odpočinout a užít si krásnou milostnou zápletku, nebo vlastně dvě. A přesně tohle tato kniha splňuje.

Samozřejmě, že nějaké menší drama tu taky nechybí. I když ani v tomhle případě není těžké uhodnout, co se vlastně ve skutečnosti stalo. I tak je to však pěkné oživení knihy, které z ní dělá něco mnohem víc než jen obyčejný milostný příběh. Dělá z ní příběh, který by se mohl skutečně stát i v reálném životě.

Postavy jsou skvěle popsané, a to včetně jejich myšlenek. Jsou různorodé, ale zároveň působí obyčejně, v dobrém slova smyslu. Jsou to takoví lidé, které byste mohli potkat na ulici, a to knize opět přidává na reálnosti.

Příběh srdce jsem si doopravdy zamilovala. Je to krásná a velmi čtivá kniha, která mě vzala za srdce a rozhodně se k ní v budoucnu vrátím. Tohle je přesně ten typ četby, který vám zlepší nedělní deštivé odpoledne a pomůže vám zapomenout, alespoň na chvíli, na váš vlastní život. Rozhodně doporučuji.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Moba.

Komentáře (0)

Přidat komentář