Láska nebyla v tréninkovém plánu...

recenze

Kulti (2019) 5 z 5 / TerezaMondeková
Kulti

,,Když se něco rozbije na příliš mnoho kousků, nemůžete nad tím jen tak stát nebo se je snažit slepit zpátky k sobě; někdy prostě bylo potřeba střepy zamést a jít si koupit něco nového."

Každý z nás má nějakého svého idola... vzor, kterého obdivuje a chce být jako on. Ale problém je, když zjistíme, že náš vzor, není tak dokonalý, jak jsme si mysleli. To pak přijde kruté probuzení...

,,Lidi tě budou odsuzovat bez ohledu na to, co uděláš, Sal. Neber si ty jejich řeči moc k srdci, protože nakonec jsi to jen ty, kdo musí žít s následky tvých rozhodnutí. Nikdo jiný nežije tvůj život a neví, jaký je."

Sal Casillasová sní o kariéře profesionální fotbalistky od chvíle, kdy viděla Rainera Kultiho. Slavný, německý fotbalista, kterým byla posedlá. Zamilovala se do něj, že se vezmou a budou mít úžasné fotbalové děti. Teď po několika letech má Rainer Kulti nastoupit jako její trenér. A pak, že se sny neplní! Je ale úplně jiný, než jakého si ho vysnila. Je nemluvný, tichý, samotářský, neurvalý, zamračený a hlavně všechny ignoruje. Včetně jí.

,,Všechno, co se mi v životě stalo, mě dovedlo až sem, Sal. Osud je jako žebřík, po kterém musíš krůček po krůčku šplhat, aby ses dostala tam, kam máš. Jsem tím, kým jsem, a udělal jsem to, co jsem udělal, jen abych se dostal k tobě."

Sal ale nikdy neměla v povaze něco vzdávat. Je odhodlaná v něm probudit tu energii a divokost, které ji okouzlily. Není to ale úkol nad její síly?

,,Život je plný rizika, ale kdo neriskuje, nic nezíská. Musíte si jít za tím, co chcete, aby vám na stará kolena nezbyla jen lítost. Občas zvítězíte, a občas zkrátka prohrajete."

,,Nejvíc se člověk hádá s lidmi, které má nejradši."

,,Když něco miluješ, musíš si to chránit."

,,Měla jsem jen jeden život, a pokud ho nevyužiju naplno, k čemu by mi byl?"



Miluju tenhle příběh! Moc mě bavilo prostředí, ve kterém se kniha odehrávala. Na fotbal jsem nikdy moc nebyla, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Příběh mě bavil okamžitě.

Docela mě překvapila tloušťka knihy, ale nakonec jsem byla spíše zklamaná, že kniha není delší. Jsem ráda, že to autorka vzala úplně od začátku, líbil se mi ten vývoj, co dalšího se stane, co bude... Opět nebyl žádný velký zvrat, ale během příběhu se furt něco dělo. Příběh byl prostě úžasný! V příběhu nechybělo napětí, důvěra, bolest, přátelství, láska, překvapení, byl zajímavý, promyšlený, romantický a opravdu vtipný. Rozhodně nejde jen o sex, proto byl příběh tak osvěžující.

Hlavní hrdinové... tak to byl opravdu gól! Hlavní hrdinové se provokují, nenávidí, hašteří spolu, soutěží, ale přesto to mezi nimi jiskří a vy čekáte na ten okamžik, kdy plamen vzplane! Ta chemie a jiskření mě neskutečně bavilo. Nenávidění, tolerování, škádlení, ignorování, pak postupné sblížení, pomáhání si a nakonec přijde láska. Postupně se dozvídáme, proč jsou hlavní hrdinové takový, jací jsou. Všechny jejich nejistoty, problémy, ztráty a bolesti, se kterými se snaží vyrovnat a nakonec najdou to, co hledali.

Komentáře (0)

Přidat komentář