Láska na první pohled

recenze

Podívej se podruhé... (2023) 5 z 5 / Ivuska.09
Podívej se podruhé...

Máte rádi českou autorku Dagmar Digmu Čechovou? Pak mám pro vás skvělou zprávu. Nakladatelství MOBA vydalo další její román, který se pyšní názvem Podívej se podruhé...!

Autorka má na svém kontě už několik románů pro dospělé čtenáře (a pár knih pro děti). Ano, i já mám samozřejmě všechny přečtené! Líbí se mi její styl psaní, tím mě oslovila hned ve své první knize. Dále mě baví, jaké volí hlavní postavy, jak s nimi pracuje a jak pracuje se zápletkami svých příběhů. Její vyprávění jsou reálná a postavy se rozvíjejí – to i ostatní čtenáři jistě ocení. A zatím mě dokázala zaujmout všemi tématy, kterým se ve svých knihách věnovala.

Tentokrát vypráví příběh osamělého spisovatele Oldřicha, kterému se nejspíš podařilo najít lásku svého života. Tedy alespoň si to myslí. Bohužel je tak zaslepen, že spousta věcí přehlíží. Pak je samozřejmě jen otázkou času, kdy se mezi manželi objeví první mráčky... Jak se bude jejich vztah vyvíjet? Pusťte se do čtení a vše se dozvíte! A pozor: seznámit se i s Oldřichovým alter egem!

Následující věta asi není nijak originální, ale stejně ji musím napsat: já jsem se od čtení nemohla odtrhnout. Bavil mě příběh napsaný z mužského pohledu. A vlastně se mi líbil i autorčin nápad zakomponovat do příběhu Xavera – imaginárního přítele hlavního hrdiny. Děj je skutečně propracovaný a v příběhu najdete i tolik potřebné ponaučení – to by mělo být v každé knize, ačkoli tomu tak bohužel často není.

Myslím, že ať už zvolíte jakoukoli z autorčiných knih, neuděláte chybu. Většina se totiž nese v podobném duchu (i když se témata liší), takže pokud se vám bude líbit některá z nich, pravděpodobně se bez obav můžete pustit i do ostatních děl. Letos by autorce měla vyjít minimálně ještě jedna kniha, takže se už teď moc těším, protože si ji určitě nenechám ujít!

Pokud máte chuť přečíst si nějaký uvěřitelný příběh, tak neváhejte a pusťte se právě do knihy Podívej se podruhé! Je těžké vybrat autorčin nejlepší román, ale tento by se (alespoň v mém případě) do užšího výběru určitě dostal.

Komentáře (0)

Přidat komentář