Láska na filmové scéně

recenze

První opravdový polibek (2019) / MilenneWaver
První opravdový polibek

Novinka z pera Kasie West se tentokrát nezaměřuje ani na výhru loterie, ani na vztah dvou lidí, kteří se nemají rádi. Tentokrát se totiž podíváme na filmová plátna a Laney, mladou herečku, která dostala jednu z hlavních rolí ve filmu o zombie.

Laney je hlavní hrdinka, se kterou si sedne prakticky každý čtenář, díky tomu jak je sympatická a ambiciózní, ale zároveň jí nechybí ani kapka vytrvalosti a ochotnosti poučit se ze svých chyb. Z řad vedlejších postav lépe poznáme opravdu jen pár a nejedná se o nikoho jiného než Donovana, který je prototypem dokonalého studenta s tajemstvími, nebo Amandy a Granta, herce, s kterými se Laney seznámí na place.

Zápletka sleduje život Laney, které se podařilo splnit si svůj sen, a to hrát ve filmu. A ne jen tak ledajakém. Ve filmu se zombie, ve kterém hraje i úspěšný a známý herec, proto má skutečně šanci na to, aby se ve filmovém průmyslu proslavila. Jenže se slávou se nepojí jen to hezké, to ostatně Laney brzy pozná, jakmile během natáčení přijdou první komplikace. A mimo toho, jí natáčení filmu zabírá tolik času, že nemá čas na téměř nic jiného, ani na rodinu nebo přátele, natož na školu, proto její otec přijde s jednoduchým řešením. Sežene jí doučování v podobě Donovana, který je zpočátku její novou noční můrou. Ale čím více ho poznává, tím více vidí, že ani Donovan není tak hrozný, jak se zdál.

Jestli mě něco na Prvním opravdovém polibku zklamalo, pak to byl konec. Odhalení toho, co se mezitím na filmovém natáčení dělo, pro mě nebylo moc velkým překvapením, celou tu dobu jsem tušila, o koho jde a autorčina snaha své stopy zamazat, bohužel neuspěla. Zkrátka a dobře, čekala jsem od knihy trochu víc, větší "spiknutí" nebo jiného záporáka. Takhle mi kniha přišla opravdu rychle uzavřená a celé to vysvětlení bylo poněkud primitivní.

Styl psaní je to, na co můžete téměř vždy u "Westovek" vsadit. Autorka píše čtivě, poutavě, a i když vás děj moc nezaujme, to nemění nic na faktu, že knihu během pár hodin přečtete, ani nebudete vědět jak. V tomhle případě určitě jejímu stylu psaní pomáhají i části scénáře filmu, který mezitím hlavní hrdinka natáčí. Jsou zajímavé a doplňují příběh i atmosféru, která na filmovém natáčení panuje.

I když není První opravdový polibek tou nejlepší knihou, kterou Westová napsala, zároveň není ani její nejhorší. Proto, jestli tyto její knihy máte opravdu rádi a chcete něco nenáročného a odpočinkového na čtení, pak byste Prvnímu opravdovému polibku měli dát šanci.

3,5/5 hvězd

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.

Komentáře (0)

Přidat komentář