Lákavý obal a anotace, ale velké zklamání

recenze

Jestli to řekneš... (2022) 1 z 5 / VenaK
Jestli to řekneš...

V knihkupectví jsem se nechal zlákat obalem a anotací. Obojí je zavádějící. Přebal nemá na děj vůbec žádný přesah, anotace je bezmála lživá. Čtenář je opakovaně (3x) lákaný na přísliby o soudržnosti a nezlomnosti sesterského pouta, tj. titulka, vnitřní anotace, rádoby doporučení na zadní straně - People, ničeho takového se ovšem v příběhu nedočká. První opravdu silnější sesterská chvilka je až na straně 333!!!
Námět je bezpochyby zajímavý, zpracování je ovšem tristní. Kniha nemá příběh, dějová linka je chatrná, jde o útržky ze života, které na sebe příliš nenavazují, spousta věcí se zcela zbytečně opakuje. Vyprávění působí neumětelsky, jako slohová práce žáčka základní školy. Ani názvy kapitol nedávají vždy smysl. Autor se v závěru obhajuje, jak je kniha psaná, pravděpodobně dostal na poslední chvíli zpětnou vazbu ještě před jejím vydáním :-).
Pro mě je kniha velkým zklamáním. Opakovaně jsem přemýšlel, že ji odložím, což jsem ještě nikdy neudělal. Podobné utrpení jsme prožíval pouze jednou, a to u knihy Růženky od tandemu Kingových.
Dávám 1,5 hvězdy (námět OK, zpracování odpad).

Komentáře (0)

Přidat komentář