Která je ta pravá?

recenze

Závod o život (2013) 5 z 5 / TerezaMondeková
Závod o život

Bowen McRieve už sto osmdesát let chodí jako tělo bez duše, odstřihl se od všech pocitů, už sto osmdesát let ho tíží pocit viny za smrt jeho družky, která zemřela na útěku od něj. Jeho vyvolená družka Mariah. Bowen ji chce zpátky, proto se přihlásil do soutěže Kvapík za talismany, aby získal klíč, který mu umožní návrat zpátky do minulosti a on bude moct svou Mariah zachránit.

Do soutěže Kvapík za talismany se přihlásila i čarodějka Mariketa Očekávaná. Mariketa se do soutěže přihlásila proto, aby ostatním dokázala, že má na víc, že za něco stojí, ale v sázce je víc než jen její pověst. Ale s čím rozhodně nepočítala je obrovská touha, kterou začne cítit k jednomu vlkodlakovi. On ji, ale dává všemožně najevo, že ji pohrdá.

V jednom kole v Jižní Americe skončí Mariketa a několik dalších protihráčů uvězněni v hrobce. Mariketa Bowena na poslední chvíli prokleje za jeho hnusný čin. Bowen ztratí svou uzdravovací schopnost nesmrtelných a to vede k snížení jeho šancí v Kvapíku za talismany. Bowen se rozhodl do pyramidy vrátit a osvobodit Mariketu, ale jenom kvůli tomu, že hrozí menší válka mezi vlkodlaky a čarodějnicemi. Bowen musí Mariketu vrátit domů co nejdřív, jinak čarodějnice vyhlásí válku vlkodlakům. Vlkodlaci nemají čarodějnice v lásce a Bowen jimi přímo opovrhuje. Jeho otec se stal obětí čarodějnice, takže Bowen má na čarodějnice jasný názor, proto rozhodně nečekal, že začne cítit obrovskou touhou k čarodějnici Mariketě.

Mezi Bowenem a Mariketou to jiskří. Je mezi nimi obrovská touha a chtíč. Bowen dokonce poprvé za těch sto osmdesát let přemýšlí, že je na čase jít dál. Začít zase žít. Začít plánovat budoucnost. Nemůže pořád žít v minulosti. Ale Mariketa i Bowen mají tak trochu problém. Mariketa má problém s důvěrou, protože ji kdysi jen tak opustili rodiče. A Bowen má problém s tím, že je Mariketa čarodějnice. Zrovna když se rozhodnou, že to spolu zkusí, tak se stane něco, co otřese světem Marikety, ale i Bowena.



Ukázka:
„Já ničeho nelituju,“ namítl. Mari se na něj tázavě podívala. „Jo, nejdřív jsem zuřil, ale pak mi došlo, že jestli máme být spolu, děly se všechny věci tak, aby nás svedly k sobě. V podstatě musím poděkovat i tomu upírovi za to, že mě v Kvapíku zmlátil. Kdyby to neudělal...“ Zachvěl se. „Kromě toho mi nevadí sebekrutější bitva, když vím, že první cena má největší hodnotu na celém světě.“
„Stejně tě muselo trýznit, že se pořád snažíš, a k ničemu to dlouho nevedlo. Hrozně ses trápil - “
„Jestli pochybuješ o tom, co jsem právě řekl, tak jsi vůbec nepochopila, co ktobě cítím Udělal bych cokoli, jen abych teď mohl být s tebou. Teď a napořád. Pokud samozřejmě budeš chtít.“ Zachmuřil se. „Dobře víš, že tě miluju z celého srdce, ale já nevím, jestli - “
„Miluju tě!“ skočila mu do řeči.
„Nechceš si to ještě rozmyslet? Nechceš si hrát na nedostupnou, abych tě musel dobývat?“
„Ani náhodou,“ zavrtěla hlavou. „Zamilovala jsem se do tebe už na ostrově, a od prvního milování jsem byla jen tvoje. Ale nevím, jestli se vyrovnáš s těmi nekonečnými kouzly?“
„Ten den, kdy se s námi zřítilo letadlo, jsem ti chtěl říct, že se vyrovnám se vším, co je třeba k tomu, abych mohl být s tebou. Je mi jedno, jaká kouzla kolem mě budou lítat, hlavně že budeme spolu.“ Pevněji k sobě přivinul.
Držel ji tak toužebně, jako by ji nikdy nechtěl pustit.
Mariketě bylo skvěle. Náhle se však zamračila. „Bowene?“
„Ano, lásko?“
„Proč máš tu košili naruby?“



Mariketa se mi jako hlavní hrdinka líbila. Tohle byla opět hlavní hrdinka, která se o sebe dokázala postarat sama, nehodlala měnit to kým je, čím je. Byla sama sebou a jestli se to někomu nelíbí, tak ať si... Ale taky měla opravdu problém s důvěrou. Její rodiče zmizeli, ona byla sama.

Bowen nebyl špatný. Ale předchozí hlavní hrdinové se mi líbili mnohem víc. A navíc mám radši upíry než vlkodlaky, ale to je jen drobnost. Bylo mi Bowena docela líto. Tolik let se trápil, měl pocit viny a pak se objevila pravda. To jsem ho opravdu litovala. Ale taky mi na něm vadilo, jak Mariketu odsuzoval jenom proto, že byla čarodějnice. Jinak mi Bowen občas přišel až moc naštvaný a arogantní.


Neměla jsem v plánu tenhle díl číst, protože mě popisem moc nezaujal, ale přečetla jsem už všechny ostatní díly ze série a nějak mi to nedalo. Moc jsem od knihy nečekala, ale nakonec jsem byla mile překvapená.... hodně mile překvapená. Kniha se mi opravdu líbila. Sice mám nejradši jiné díly, ale tenhle rozhodně nezaostává. V knize opravdu nechyběla jiskra, touha a vášeň mezi hlavními hrdiny. V knize nechybělo nebezpečí, napětí, dobrodružství, akce, romantika, sex, překvapení a ten zvrat v knize, to odhalení, jak to všechno vlastně bylo, proč to tak bylo.... to byl opravdu velký šok a musím říct, že to měla autorka opravdu brilantně vymyšlený.

Komentáře (0)

Přidat komentář