Která církev je ta pravá?

recenze

Co je zdravá církev (2018) 5 z 5 / Aven
Co je zdravá církev

Co je zdravá církev, nebo lépe řečeno, která církev je ta pravá, přesně na tyto a podobné otázky podává odpovědi tato kniha. Autor knihy, který je sám křesťanským pastorem se snaží pomoci křesťanům, ale i nevěřícím, nebo hledajícím v tom, aby nezabloudili v náboženském bludišti dnešních dnů, kniha ukazuje a poukazuje na cestu vedoucí ven z tohoto temného labyrintu, v podstatě se jedná o praktickou příručku ve které je v několika bodech rozebráno podle jakých znaků poznat nebo lépe řečeno rozeznat zdravou křesťanskou církev.

Podle čeho poznat pravou zdravou křesťanskou církev se zdravím biblickým učením, takové a podobné otázky si jistě klade mnoho věřících i nevěřících a právě pro ně je určen tento materiál.

Co je zdravá církev?
Jaká církev je ta pravá?
Jak poznám pravou církev?
Jak se projevuje zdravá církev?

Žijeme v době, kdy o sobě skoro každý náboženský spolek prohlašuje, že je jediný pravý, jediný spasitelný, dokonalý, pravověrný, pravdivý, bezchybný, neomylný a podobně ale skutečnost může být zcela jiná. V náboženském bludišti desítek církví, stovek denominací, tisíců sekt a kultů se tedy jedná o velmi potřebný, lépe řečeno akutně potřebný materiál, který pomůže alespoň v základních obrysech nasměrovat čtenáře k branám zdravé biblické církve, tedy církve která stojí na pevných základech křesťanského biblického učení.

Celkově se mi knížka velmi dobře četla a odpověděla mi na asi všechny otázky týkající se tématu zdravé církve v nezdravém duchovním prostřední, potažmo v nezdravém světě. Doporučil bych ji předně krátce věřícím křesťanům, ale i všem ostatním křesťanům bez rozdílu, neboť právě v této oblasti panuje mezi věřícími lidmi neuvěřitelný chaos. Kniha jistě bude dobrým průvodcem a ukazatelem všem křesťanům na jejich cestě k věčnému a nepomíjivému cíli v dočasném a pomíjivém světě.

Komentáře (0)

Přidat komentář