Krysařův odkaz v podobě skvělého Fleka Jasnovoda!

recenze

Flek Jasnovod a dračí mračno (2020) 5 z 5 / Podlavicí
Flek Jasnovod a dračí mračno

Tohle se opravdu povedlo! Dlouho jsem nenarazila na fantasy, která by mě takhle chytla. Vážně. Flek Jasnovod a dračí mračno v sobě mají vše – akci, vtip, napětí, originální námět, a tohle vše je navíc skvěle zpracované.

Autor se v téhle vydařené dětské fantasy inspiroval příběhem Krysaře, ale nebojte, nejedná se o žádné dětské převyprávění tohoto známého příběhu. Je to vyprávění o talentovaném pištci Fleku Jasnovodovi, jehož zbraní je hra na flétnu. Vypadá to, že má před sebou zářnou budoucnost, ovšem pak se něco zvrtne, pak ještě něco a samozřejmě ještě něco, no a najednou je ve vězení. Během této šlamastiky potká Střízličku, princeznu zakletou v krysu, s níž se mu podaří ze žaláře uprchnout. A aby byla partička hrdinů kompletní, přidá se k nim drakogryf Barver.

Možná vám to zní bláznivě, ale je to skvělé! Originální, napínavé, akční, místy vtipné, ale hlavně - trojlístek hlavních hrdinů si zamilujte. Každý je sice jiný, ale dohromady tvoří skvělý tým. Tohle bych na této knize vyzdvihla asi nejvíc - ukazuje sílu přátelství. Jo a jsou v ní draci, čarodějové a pištci, kteří jsou svou hrou na flétnu schopni ledasčeho.

Takžeeee, pokud se považujete za milovníky (dětské) fantasy, nesmí vám tento kousek uniknout!

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář