Obálka knihy Krvavá čepel

Krvavá čepel je dalším příjemným dílem ze čtivé série jednohubek Vraždy v Cherringhamu. Opět jde o oddechovou detektivku, kterou můžete vzít do ruky kdykoli a spolehlivě víte, že vás čeká pohodové a nenáročné čtení.
Vyšetřování se tu tradičně odehrává především formou rozhovorů a výslechů, bez forenzních a moderních policejních metod takže je to ideální série pro ty čtenáře, kteří zrovna nemají chuť na sbírání důkazů a porovnávání vzorků.
Dalším plusem knihy je hlavní dvojice vyšetřovatelů. Jack a Sarah jsou stále velmi sympatičtí a jejich spolupráce perfektně funguje. Oceňuji také, že se v příběhu objevují i jejich osobní životy, které nejsou vždy bezchybné ani jednoduché. Působí to jako fajn ozvláštnění krimi zápletky. Ale vzhledem k tomu, že jednotlivé díly této série mají pouze něco málo přes 100 stran, nečekejte nijak spletitý děj, ani zdlouhavé popisy. Vše je jednoduché a příběh příjemně plyne.
Celkově jde o jednohubku, kterou bez problémů zhltnete za jeden večer. Jak už jsem řekla, jde o lehkou detektivkou s atmosférou malého městečka, která potěší každého, kdo má rád pohodové pátrání a potřebuje si trošku oddechnout.

Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Alpress.

Obálka knihy Krvavá čepel Krvavá čepel Matthew J. Costello

Pár dní před cherringhamskou regatou zmizí bohatý manažer a na palubě jeho lodi zůstane krev. Napětí by se dalo krájet, okolí obestírá nejistota. Kam a ke komu vedou krvavé stopy? Co vypadalo jako vandalismus, se rychle mění ve vr... více

Komentáře (0)

Zavřít