Kráska a zvíře jinak

recenze

Zpackané kouzlo (2019) / katerina578
Zpackané kouzlo

Od začátku jsem věděla, že se jedná o remake tématu Kráska a zvíře s tím rozdílem, že kráska není žádná krasavice.

I když předlohou je pohádka, cílovou skupinou Zpackaného kouzla rozhodně nejsou děti, v knize se vyskytuje několik erotických scén.

První, co mě na knize upoutalo, jsou perfektní vtipné dialogy a vnitřní monology hlavní protagonistky. Charaktery jsou velmi uvěřitelné, jedině snad mi připadala trochu přehnaná reakce hlavní hrdinky, když spatřila tvář "zvířete".

Knížka není dlouhá, a zdá se mi, že v ní nejsou slepá / hluchá místa, přečetla jsem to jedním dechem.

V ději se jen tak mimochodem vyskytuje spousta odkazů na klasickou i současnou literaturu a hudbu, což samozřejmě potěší sečtělého čtenáře efektem "jéje, to znám taky", ale pokud nějakého románového hrdinu neznáte, tak to nevadí.

V celé knížce jsem našla jen jeden překlep, jazykově mi připadala na velmi dobré úrovni, včetně několika dobře užitých vulgarismů, které pěkně vystihují atmosféru i náladu hlavní hrdinky.

Nechybí ani celkem překvapivé závěrečné rozuzlení, i když pro mě jeden střípek zcela nezapadl do mozajky, musela jsem si domyslet víc, než by se mi líbilo.

Celkově knihu hodnotím opravdu velmi dobře, i když moc nemám ráda erotické scény. Kniha je plná inteligentního humoru a v jedné chvíli jsem téměř zamáčkla slzičku při čtení popisu nešťastné situace hlavní hrdinky.

Vlastně je pro mě dobře, že je kniha tak krátká, protože kdyby byla delší, nemohla bych plnit své jiné povinnosti dokud ji nedočtu.

Komentáře (0)

Přidat komentář