Kouzelná hra světla a stínu

recenze

Na výletě s Mary Poppins (2018) 5 z 5 / Medvědářka
Na výletě s Mary Poppins

Jednoho krásného dne, kdy Jana s Michalem pouští draka, se k nim z oblohy snese Mary Poppins. Vezme je na výlet, na který se jen tak nezapomíná. My díky nevšedním ilustracím tu pouť prožijeme s nimi.

Ráda bych vám představila jednu nevšední knihu. Vydaná byla už v září, ale nikde jsem o ní moc neslyšela, což je dle mého velká škoda.
Ač obsahově krátká, tak její grafické zpracování a nevšední krása si vás získá. Je křehká a přitom silná.
Příběh je o tom, jak si Jana s Michalem pouštějí jednoho krásného dne draka. Z nebe k nim se svým paraplíčkem vpluje Mary Poppins a vezme je na výlet. Cestou si prohlédnout nejednu zajímavost Londýna a smáčí je pověstný anglický déšť. O mnoho dní později se pak děti s Mary setkají nečekaně znovu. Prožijí opět krásné dobrodružství. Poznají díky ní i hvězdy a možná si splní nějaké to přání.

Díky nádherně vyvedeným ilustracím, které jsou doslova vyřezané v tvrdém kvalitním papíře, prožíváte jejich dobrodružství s nimi. Doporučuji si s knihou sednout k lampičce, protože tak lépe vynikne krása, která vám sebere dech. Jemné zpracování papíru a hra světla se stínem vykouzlí něco, co vám vyrazí dech. Nikdy jsem neviděla takovéhle ztvárnění knihy a tady je to tak úžasné.
Myslím, že je to dokonalý dárek k blížícím se svátkům, ale udělá radost i o jiné dny. Mě tedy radost udělala určitě.

Komentáře (0)

Přidat komentář