Fanynky skupiny Stage Dive mají utrum.

recenze

Rockový polibek (2016) 4 z 5 / TerezaMondeková
Rockový polibek

„Každý z kluků má v kapele svoji roli. Nejedná se jen o hudební nástroje, důležitý je i ten kousek skládačky, který představují a díky kterému jim to funguje. Dave je citlivý básník, Mal je šašek a Jimmy ubručený rejpal. Ben ale prostě maká na svém. Je jediný, o koho si nemusím dělat starosti, když je mezi lidmi. On nemá zájem o slávu. Zůstává rád v pozadí, víte?"

Ben Nicholson je basák ze skupiny Stage Dive. Ben se od ostatních členů kapely trochu liší. Je tichý samotář. Většinu svého času tráví vytvářením muziky, když teda není s kapelou a jejich kráskami. Má rád svou svobodu, rád se baví, tak proč se omezovat...? Ale pak mu do života vstoupí krásná Lizzy.

Lizzy se s kapelou seznámila, když se její sestra Anne stala "falešnou přítelkyni" bubeníka Mala. Teď bere kapelu jako svojí druhou rodinu... teda vlastně jedinou rodinu, protože se o Lizzy většinu jejího života stará její sestra Anne. Do kapely skvěle zapadla. A hlavně jednoho člověka si všimla... Bena. Nešlo si nevšimnout toho samotáře, který je tak krásný, vzrušující.

Ben taky nemohl Lizzy přehlédnout. Není jako ostatní dívky, který ze sebe dělají něco víc, aby upoutaly pozornost, aby si jich muži všimli. Lizzy je prostě svá. Žádná přetvářka. Ben prostě nemůže Lizzy pustit z hlavy. Ať dělá, co dělá... nejde to.

Mezi Benem a Lizzy to jiskří a touží po sobě. To nemůže ani jeden z nich popřít. Lizzy ví, že Ben nechce mít vztah. Má rád svojí svobodu. Lizzy ale po Benovi touží tak moc, že je ochotná smířit se i s tou jednou nocí. Měla to být jenom jedna noc. Jediná noc, kdy se odvázala. Jedna noc, o které už potom nebudou nikdy mluvit.

Dvě čárky na těhotenském testu. Na jednu jedinou noc se odvázala a jak to dopadlo... dvě čárky. Lizzy je rozhodnutá, že si dítě nechá a Ben přijímá odpovědnost. O dítě se postará. Po nějakém čase se Ben rozhodne, že to s Lizzy zkusí. Klape jim to. Užívají si spolu, poznávají se, těší se na dítě. Ale pak se do toho přimíchá Benova sestra Martha. Ta chce všechno zničit.



Lizzy se mi líbila mnohem víc, než její sestra Anne. Byla hodná, milá, byla sama sebou, žádná přetvářka.

Ben... přišlo mi jako by do kapely nepatřil. Ostatní se rádi bavili, alkohol, párty, zábava, smích. Ben byl takový samotář, tichy, trochu uzavřený, když pominu to, že byl děvkař. Ale jako pravý rocker mi moc nepřišel. Ben pro mě byl ten typ, kterého bych si ani nepamatovala, kdyby se neobjevil v každém díle. Na Bena jako hlavního hrdinu jsem se moc netěšila a po přečtení knihy se mé pocity vůči němu nezměnili. Myslela jsem si, že bude dávat víc najevo, že o Lizzy stojí, ale nic moc.


Myslím si, že je tohle nejslabší díl z celé série. Kniha mi hrozně připomínala knihu Plán. Takový kopírák, nic originálního, odlišného. Ale zase mi to přišlo jako skvělé ukončení série. Moc se mi líbí, že jsme se v tomhle posledním díle rozloučili s celou kapelou a hlavními hrdinkami. Všichni členové kapely jsou konečně zadaní. Kniha není nějak náročná, je to skvělá oddychovka, tak jako předchozí díly.

V knize nechybí momenty překvapení, ani romantické vyznání, které bylo dobře vymyšlené. A láska mezi hlavními hrdiny tam byla hlavně ke konci knihy, ale jinak ta jiskra mi nepřišla tak velká. Taky musím říct, že se mi líbilo takové malé pokračování, které tady bylo ohledně Jimmyho a Leny.

A Martha... bože. Tu nesnáším od prvního dílu. Ta se vždycky ukáže, ale jenom ve špatném světle. Já prostě nemám ráda takové ty mrchy, co chtějí jenom peníze a spí skoro se všema. Opravdu jako vedlejší postava se mi vůbec nelíbila. Ale možná by neuškodil díl, který by byl o ní a Samovi...

Komentáře (0)

Přidat komentář