Komu mám věřit?

recenze

Chuť temnoty (2010) 5 z 5 / TerezaMondeková
Chuť temnoty

Darcy Smithová vždycky cítila, že není normální. Že není jako ostatní lidi. Že je jiná. O svém původu nic neví, protože své pravé rodiče nikdy nepoznala a nic o nich neví. Od malička žije v adoptovaných rodinách. Darcy neví, kdo jsou její rodiče. Neví, jestli má sourozence... neví nic. Je úplně sama a ze všeho nejvíc touží po rodině.

Darcy pracuje jako servírka a i když nemá moc peněz, tak si žije klidným životem. Jednoho večera se v baru objeví krásný, sexy, vzrušující cizinec, který se jmenuje Salvátor. Darcy je překvapená, když řekne, že chce, aby šla s ním. Nemá z toho dobrý pocit, tak využije příležitosti a uteče, ale nedoběhne daleko, protože ji chytí záhadná postava a unese ji. Z té záhadné postavy se vyklube upír. Ale Styx není ledajaký upír. Je to král upírů.

Styx a Salvátor jsou nepřátelé. Proč by se taky vlkodlak a upír měli přátelit...? Styx se dozví, že Salvátor chce Darcy, ale neví proč. Je to přece král vlkodlaků a může mít kteroukoliv ženu, nedává to smysl. Styx unese Darcy a má v plánu jí později předhodit vlkodlakům, ale nejdřív chce vědět, proč Darcy chtějí. Styx později zjistí, že Darcy není obyčejná žena. Má démonickou krev, ale nikdo nedokáže přesně říct, co je zač.

Styx ani Darcy nemůžou popřít, že je k sobě něco táhne. Styx později změní svůj postoj. Je odhodlaný Darcy chránit do posledního dechu a zabije každého, kdo by se mu pokusil Darcy vzít. Ale Salvátor tvrdí Darcy, že jí poví pravdu o její rodině a o tom, kdo vlastně je, ale musí jít s ním. Komu má Darcy věřit...?



Ukázka:
„Upíři neslaví Vánoce?“
„Když je jeden nesmrtelný, tak rozdělování roku prapodivnými rituály trochu ztrácí smysl.“
Její neklid rychle zmizel. Zvláštní, že když byl blízko, nemohla se soustředit na to, že je to nebezpečná nestvůra, která ji drží v zajetí.
Možná to bylo tím, že musela překonávat touhu servat z něj ten upnutý svetr a přitisknout své rty na jeho hladkou, opálenou kůži.
Ano, tím to nejspíš bylo.
„Vánoce nejsou od toho, aby ohraničovaly proud času,“ namítla a přitom něžně hladila lístky Rudolfa.
„Ne?“
„Je to o duchu období. Mír zemi a dobrá vůle lidem.“ Snažila se řasami zakrýt samotu, kterou pocítila uvnitř. Nechtěla ničí lítost. „Je to o lásce, laskavosti a… o rodině.“
Štíhlé bronzové prsty se natáhly a stočily se kolem její dlaně. Jeho kůže byla chladná, ale přesto vyslala ostrý záblesk tepla až na dno jejího žaludku.
„Jestli je to taková báječná slavnost, tak proč jsi z toho smutná?“ zašeptal měkce.
Naklonil se blíž, jeho tmavé oči byly zvláštně hypnotizující. „Cítím tvůj smutek. Objímá tě jako starý přítel.“
Darcy ztěžka polkla. Ztrácela se v tom magnetizujícím pohledu. V něžném dotyku jeho palce na jejím vnitřním zápěstí.
Ach. Bylo to už velmi, velmi dlouho, kdy se jí naposled někdo dotkl s takovou důvěrností.
„Co myslíš tím, že to můžeš cítit?“ zeptala se zastřeným hlasem.
„Jsem pánem upírů.“
„A to znamená co? Jakože umíš číst myšlenky?“
„Ne, ale dokážu vycítit velmi hluboké emoce, když se tě dotýkám.“
Darcy se neklidně posunula. Nelíbila se jí myšlenka, že by dokázal číst v jejích myšlenkách. Obzvlášť ne, když jedna část její mysli zahrnovala velmi tělesné přání přitulit se k jeho pevné hrudi a prolíbat si cestu přes jeho dokonalé mužské rysy.
„Ach.“
Volnou rukou jí zvedl bradu. „Řekni mi, proč jsi smutná, Darcy.“
„Předpokládám, že každý, kdo je sám na světě, je trochu smutný právě touto roční dobou,“ neochotně přiznala. „A jak už jsem říkala, je tohle čas pro rodiny. Pro sdílení svého života s druhými.“
Chvíli bylo ticho. Pohledem sklouzl k jejich propleteným prstům. „Už nejsi sama.“
Jeho podivná slova ji zaskočila. „Být držena v zajetí je stěží totéž, jako být doma na prázdninách.“
„Možná není.“ Zvedl náhle oči a zajal ji pohledem. „Ale jsme tady spolu a já bych rád zmírnil tvoji osamělost, jestli mi to dovolíš.“



Darcy se mi jako hlavní hrdinka líbila. Byla to obyčejná žena... Teda aspoň si myslela, že je obyčejná. Líbilo se mi, jak autorka vymyslela, že patřila do světa démonů. Ale stejně jediný, co od života chtěla byla rodina. Lidi, kteří by ji měli rádi a brali by ji takovou jaká je. Líbilo se mi, že to vlastně našla u upírů. Taky jsem hodně zvědavá na ostatní sestry.

Styx se mi jako hlavní hrdina líbil zatím asi nejvíc. Sice patřil mezi ten dominantnější typ mužů a všichni ho museli poslouchat, často bylo po jeho, protože byl králem, ale líbilo se mi to. Darcy mu nic nedarovala a měla svojí vlastní hlavu.


Další skvělé pokračování. Autorka má opravdu talent vymyslet příběh, který je napínavý, dobrodružný a originální. Příběh, který je plný erotiky, romantiky, lásky, nebezpečí, akce, překvapení a humoru. Nechybí ani skvělá zápletka a úžasný napínavý konec, ani úžasný epilog.

Komentáře (0)

Přidat komentář