Komiksový cestopis pro náctileté.

recenze

Juliette v New Yorku (2020) / Podlavicí
Juliette v New Yorku

Jako malá jsem komiksy naprosto zbožňovala! Čtyřlístek, Anča a Pepík, to bylo moje. Později se to nějak samo vytratilo. Ze Čtyřlístku jsem vyrostla a komiksy o superhrdinech mě příliš nezajímaly. Poslední dobou jsem ale vysledovala, že začínají vycházet zajímavé komiksy či grafické romány. A rozhodla jsem se, že jeden z nich vyzkouším. Volba padla na novinku Juliette v New Yorku.

Juliette je úplně obyčejná teenagerka žijící s mámou v kanadském Québecu. Chodí jako jakákoli jiná dívka jejího věku do školy, schází se s kamarády, řeší běžné problémy. Má však velké štěstí, že je její máma novinářka, s níž cestuje po světě. A tentokrát ji čeká týden v New Yorku.

Juliette v New Yorku je útlý sešit, který zvládnete přečíst za jedno odpoledne, přesto se díky němu překvapivě hodně dozvíte. Juliette totiž musí s maminkou absolvovat výlety do míst, které jsou pro tohle velkoměsto typické. Její máma o těchto místech píše reportáž, a proto svou dceru seznamuje s reáliemi míst, které navštěvují. Díky tomu čtenáři pochytí opravdu spoustu zajímavých informací, o nichž určitě mnoho z nás nevědělo. Vše je vždy ještě shrnuto za každým výletním dnem, protože Juliette si z cest vytváří scrapbook. S Juli navštívíme místa jako Times Square, Central Park, Chinatown či třeba Empire State Building.

Komiks samozřejmě není jen o místech, které naše hlavní hrdinka navštíví, má i příběhovou linii, která má zajímavé, až gangsterské vyústění.

Juliette v New Yorku se čte lehce, svižně, jednoduše se v něm orientuje a ilustrace jsou dle mého názoru pro naši generaci líbivé a atraktivní. V textu jsou navíc ponechány anglické fráze, které obohatí či procvičí čtenářovu slovní zásobu (není se čeho bát, skutečně se jedná o základní fráze, které jsou navíc na konci každé kapitoly přeloženy).

Předpokládám, že se jedná o první díl z plánované série, tudíž už se těším, kam se s Juliette a její mámou vydáme příště.

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář