"Kolik dívek ještě zemře, než najdou jejich vraha?"

recenze

Vražda na blatech (2020) 3 z 5 / insta.kniha
Vražda na blatech

Sáhla jsem právě po této knize, jelikož mne zaujala anotace a místy rozdílné názory na ni. Obrázek na ni, jsme si chtěla vytvořit sama. "Vražda na blatech" je prvním dílem z nové kriminální série, tento rok vyšel už i druhý díl a autorka má ještě jeden v záloze. ;) U nás je to autorčina prvotina.
"Kolik dívek ještě zemře, než najdou jejich vraha?"

Německá krimi, která nás zavede do Kolína nad Rýnem. Líbí se mi, jakým způsobem byla blata popsána (i když si je autorka vymyslela), až tak, že se mohl čtenář kdykoliv díky vlastní fantasii na toto místo přenést. Ještě teď vidím dva staré duby, které "stráží" jednu z cest očím skryto. Do místa obklopeného lesem a křovím.
Díky tomu, že má kniha krátké kapitoly (50) + Epilog vám děj ubíhá velmi rychle. (Během hodiny jsem měla přečtených prvních šedesát stran).
Kniha je vyprávěna třetí osobou a tak nám ukáže jak pohled z Julie, Hannah, tak i pachatele a dalších..
Julia Schwarz je forenzní specialistka. Ta, co "propůjčuje hlas mrtvým a bojuje proti spravedlnosti". Moc se mi líbilo, že jsem takto mohla na toto oddělení proniknout. Jelikož je pro policii velmi důležité a já jsem zatím žádnou podobnou knihu, s podobným tématem nečetla. (Až tedy na seriál "Sběratelé kostí". Je pravda, že mi vystupováním někdy "Kůstku a Bootha" připomínali.
Toto zaměstnání si vybrala hlavně kvůli její minulosti a ráně, která ji stále pronásleduje.
Kriminální komisař Florian Kessler je vtipálek a okouzlující "proutník", ale co se mu musí nechat je jeho "šestý smysl" a celkově přístup k vyšetřování samému.
Chemie mezi Julii a Florianem byla k nepřehlédnutí. Moc se mi líbilo, jak ti dva spolupracují. Jen je škoda, že se o nich celkově nic moc nedozvíme.. (snad tomu bude v dalším díle jinak).
Hannah je dívka, která se v "offline" světe těžko seznamuje a tak hledá přátele v tom síťovém "online". Jestli je to dobrý nápad se dozvíme v průběhu čtení..

Konkurence je velká a tak kniha (série) trošičku "zaniká", ale to neznamená, že by nestálo za to si ji přečíst. Leč to vypadá, že se bude jednat o "další" z řady "krvelačných" sérií. Není tomu tak.
Ano setkáváme se opravdu s nepěkným (mírně řečeno) popisem a vraždami, které jsou do nebe volající, ale celkově je to ještě v míře popsané a tak knihu mohou číst i ti, kteří mají slabší povahu.
Moc se mi líbí zakombinovaný prvek jedné z dávných kultur. Což nám zaručí zpestření čtení.
Z prvu jsem se začetla velmi rychle, ale v průběhu jakoby to celé ztrácelo na zajímavosti a děj se táhl, hodně se opakoval. Když přišlo na řadu zjištění jisté kultury, opět jsem se do čtení více ponořila.

Komentáře (0)

Přidat komentář