Kouzelná knihovna, rodinná tajemství a magie, za kterou se platí krví. Už samotná anotace mě nalákala-protože upřímně, kdo by odolal magii ukryté v knihách?
Příběh sleduje sestry, které musí být odloučené, aby chránily sebe i magické knihy. Jenže proč se Esther musí každý rok stěhovat? A proč Joanna udržuje magickou ochranu domu, aniž by pořádně věděla proč? Do jejich osudu se zamotá i Nicholas – poslední člověk schopný tvořit magii a společně začínají rozplétat dávná a dost děsivá tajemství svých předků.
A teď upřímně – první polovina knihy mě spíš trápila. Styl vyprávění byl zdlouhavý a nepříliš čtivý, takže jsem často odkládala, přeskakovala popisy a soustředila se hlavně na dialogy. Ale! Druhá polovina byla zajímavější. Najednou bylo napětí, odhalování staletých tajemství, nebezpečí na každé stránce a já konečně četla s chutí.
Nejvíc mě bavila Joanna a bodyguard Collins, který tam má fakt skvělou roli. Samotná magie – kdy musíte knihu celou přečíst, abyste mohli seslat kouzlo, a zaplatíte za něj krví – to je originální a hodně nebezpečné.
Podtrženo, sečteno: námět super, postavy fajn, ale styl vyprávění mi nesedl. Kniha mě neurazila ani nenadchla, ale věřím, že si najde své čtenáře. Takže pokud vás láká magie, rodinná tajemství a kouzla v knihách, dejte jí šanci.
Sestry Joanna a Esther se dlouhá léta nesetkaly. Jedna se po otcově záhadné smrti stará o rodinnou sbírku vzácných kouzelných knih, druhá se toulá po světě. Jenže rodovému magickému dědictví se nedá uniknout. Aby obě sestry ochrán... více