Knižní guláš z velmi dobré restaurace

recenze

Trapnej Ferda (2018) 3 z 5 / AnetPreisslerov
Trapnej Ferda

Jestli mě něco přesvědčilo o tom, že se občas vyplatí vystoupit ze své komfortní čtenářské zóny a vyzkoušet něco úplně jiného, tak je to právě Trapnej Ferda.
Asi by bylo vhodné na začátek zmínit, že dosti pravděpodobně nepatřím přímo do cílové skupiny, a proto jsou pro mě některé situace a myšlenky v této knize stále zahádou a neměly takový dozvuk, jak se asi očekávalo.
Příběh bych označila jako guláš z velmi dobré restaurace. Zhruba do první poloviny knihy jsem občas vůbec nechápala, co nám chce autor říci a jak si mám situace vyložit (zde bych řekla, že
jde právě asi o to, že nepatřím do cílové skupiny). Byla jsem velmi zmatená a někdy jsem se musela vrátit v textu zpátky, jestli jsem něco zkrátka nepřehlédla. Nebylo to tím, že by to bylo napsáno špatně ba naopak, četlo se to skoro samo, nicméně někdy mi monology, myšlenkové pochody a nebo poznámky postavy zkrátka nesedly a já se v nich ztratila.
Od druhé půlky jsem konečně dostala ke guláši knedlíky a bylo to o dost lepší a měla jsem konečně pocit, že tomu začínám rozumět.
Oceňuji autorův humor, místy jsem se opravdu velmi bavila.
Myslím si, že pokud starší čtenáři, kteří v životě leccos zažili, hledají oddechovou, vtipnou a velmi čtivou knihu, Trapnej Ferda by mohl být dobrým tipem.

Komentáře (0)