Kiss Me in Paris

recenze

Polibek v Paříži (2018) / Ameli-chan
Polibek v Paříži

Serena si všechno tak krásně vysnila: Paříž, město lásky, těsně před Vánoci, umělci, sníh a kavárničky – prostě čistá romantika! A vyrazí tam se sestrou! Jenže ta raději zůstane se svým přítelem. Prostě děs. Jean-Luc se nedávno rozešel s přítelkyní a musí dodělat fotografický projekt do školy. A tak není nadšený vyhlídkou, že se bude muset starat o americkou turistku, kterou mu dohodil jeho kamarád. Ale v určitém okamžiku při dlouhém putování Paříží si Serena a Jean-Luc uvědomí, že protiklady se přitahují...

No co se týče hlavních postav tak jsem si je poměrně obíbila. Tedy hlavně Jean-luca, který byl jakožto mrzutý francouz naprosto famózní. Možná tomu napomohlo to, že má stejnou zálibu ve focení jako já.
Serenu jsem si popravdě nějak zvlášť neoblíbila, její plánování mi bylo dost 'proti srsti' jak se říká... Taky mi přišel výlet do Paříže na jeden den jako holý nesmysl. Já osobně nejezdím na jeden den ani do Prahy a to rozhodně není tak daleko jako Amerika a Francie. Prostě a jednoduše mi přišla stejná jako x dalších hlavních hrdinek YA.

Když se zaměřím na vedlejší postavy, bude to katastrofičtější.
Tak za první její starší sestra Lara, která místo toho, aby byla se sestrou na jeden den v Paříži se rozhodne na poslední chvíli odjet s přítelem do Madridu. Podle toho, co o množství jejích kluků říkala Serena mám důvod si myslet, že za cestou do Madridu stojí jiné důvody, než láska z její strany. Ale o tom třeba až jindy.
Pak je zde Ethan. Člověk, který má se Serenou společnou minulost, tedy přesněji jedu konkrétní událost - pusokalypsa. (vážně překladtelé? važně?! určitě se to dalo přeložit lépe) No ale zpět k postavě Ethana. Upřímně po tom, co vyklopil to, co zamýšlí se Serenou jsem byla zralá na kakao na uklidnění. Ne vážně, ten kluk by měl být hospitalizován. Já bych se ho fakt bála. Kek.

Jako celek mi kniha věrně připomínala ten typický vánoční film, na který se podíváte odpoledne s rodinou. A přesně to jsem očekávala. Kniha se mi tedy líbila, nemohu však srovnávat s knihou z minulého roku Polibek v NewYorku od stejného dua autorů, kterou jsem nečetla. Třeba příští rok.

Blog: https://karamelkabooks.blogspot.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář