Kde zpívají raci

recenze

Kde zpívají raci (2022) 5 z 5 / renulka16
Kde zpívají raci

Nejprve se musím omluvit. Za to, že jsem tvrdila, že tento příběh je jen propaganda a že bude o ničem. Taková blbost! Musím se omluvit i podruhé. Za to, že jsem si myslela, že název má být, kde zpívají racci. Bože můj. Proč raději občas nemlčím. Jasně, že název je správně, v průběhu čtení na to samozřejmě přijdete, neboť je to tam vysvětlené.

Tenhle příběh je úžasný, dokonalý, kouzelný, ale také dost smutný.

Hlavní hrdinka Kya měla smutné dětství, všichni ji nazývali "holka z bažiny". Po odchodu její matky ji postupně odchází i starší sourozenci, nakonec i její otec. Kya zůstává sama v domě, kde jsou jen bažiny.
Autorka velice krásně popisuje prostředí ve kterém Kya vyrůstala, že máte chuť, se tam okamžitě za ní přestěhovat a žít takhle na samotě. Přesto, že to není vůbec hezký život.
Kya nechodila do školy, utíkala před sociálkou, musela si vydělávat sama peníze pomocí sbírání mušlí atd.

Časem se seznámí s Tatem, který ji všechno učí a je to její první láska. Nakonec se také seznámí s Chasem. Ten je však později nalezen mrtev.

Příběh je totiž vyprávěný ve dvou časových linií. V té první se popisuje život Kyay od dětství, přes obvinění z vraždy až po zbytek života.
Druhá časová linii je v době, kdy se nachází mrtvé tělo Chase a Kya je odsouzena z vraždy.

Velmi emotivní příběh, který doporučuji přečíst všem, každý si zde najde něco z toho, co ho zasáhne u srdce. Konec mě trošku zamrzel, měla to autorka raději nechat nedořešené...

Těším se, až se mi vrátí štafeta a já si dám rereading knihy, protože tohle bych mohla číst pořád.

"Dotknout se někoho znamenalo odevzdat mu část sebe sama, část, kterou už nikdy nedostane zpět."

Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
18.09.2022

"Raky" jsem četla vloni během nemoci. Myslím, že ji zatím žádná jiná kniha netrumfla, je dokonalá. Přemýšlím, jestli půjdu na film, abych nebyla zklamaná, laťka je hodně vysoko.