Kde je Kiera Templetonová?

recenze

Ztracena v bílém šumu (2022) 5 z 5 / Kristulda
Ztracena v bílém šumu

Ztracena v bílém šumu je thriller, který pojednává o ztracené 3 leté holčičce Kieře Templetonové.

Vychází 23.2.

New York, rok 1998, největší průvod ke Dni díkůvzdání na této planetě. A uprostřed davu rodičů s natěšenými dětmi se schyluje k tragédii....Jedno klopýtnutí a život Aarona a Grace Templetonových se navždy promění, když se v tlačenici ztratí jejich tříletá dcera Kiera. Rozbíhá se horečné pátrání po celém městě s jediným výsledkem: jsou nalezeny Kieřiny vlásky a oblečení.

Následuje zdlouhavé pátraní, které je bezvýsledné, letá plynou a v den osmých Kieřiných narozenin kdosi nechá zdrceným rodičům ve schránce videokazetu, na které je v jediné minutě zachycena Kiera, jak si poklidně hraje s domečekem pro panenky.

Otázka zní: Kde je Kiera Templetonová? vyšetřovaní se opět rozbíhá a media se opět ženou za senzací. Mezi těmito třemi světy stojí Miren Triggsová, studentka žurnalistiky a později úspěšná novinářka, pro níž je pátrání po Kieře svým způsobem terapii, díky které se vyrovnává s vlastními traumaty.



Knihu jsem dočetla v jednu v noci, úplně mě pohltila, nedalo se to odložit, 200 stran do konce a já to musela přečíst. Kapitoly jsou krátké, před každou je citát, myšlenka. Střídají se postavy a roky, ale vše je přehledné a vše do sebe postupně zapadá.

Kniha vás nutí číst a neodložit dokud nebudete konec.

Postava novinářky Miren je velmi dobře vykreslená i přes její neuvěřitelně těžký osud. I ona neztrácí naději v nalezení Kiery Tepletonové.

Co se týče rodičů, nemůžu soudit, sama jsem matka 3 dětí, a s nimi jsem soucítila, protože si absolutně nedokážu představit co museli prožívat.

Není to klasický thriller se spoustou mrtvol a krve je to něco trochu jiného. Každopádně po dočtení knihy jsem věděla, že už se těším na další autorovu knihu. Hned ráno jsem se podělila se svou kamarádkou o obsah knihy, jelikož tento žánr nečte a říkala ,,wau,, a až to bude na Netflixu, že to chce vidět.

Mám rozečtenou knihu Hospodyně, kterou jsem přerušila kvůli této knize, a jsem natolik pohlcená touto knihou ,jelikož to byl natolik silný příběh, který vás donutí přemýšlet co je člověk schopný udělat když je neštastný a má pocit, že je v bezvýchodné situaci, že chvili počkám než se k Hospodini vrátím.

Moje hodnocení 90%.

Komentáře (0)

Přidat komentář