Kámen, nůžky, papír – parádní thriller

recenze

Kámen, nůžky, papír (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Kámen, nůžky, papír

Amelie a Adam jsou manželé, jejichž vztah prochází jistou krizí, ale pořád věří, že by se to dalo zachránit. Proto vyrážejí na prodloužený víkend do Skotska, kde se snad vše definitivně rozhodne. Buď se vrátí zpět jako opět šťastný pár, nebo...

Tak tady jsem se nechala nalákat anotací i obálkou (ta je tak krásně zimní!), ale nějak jsem nečekala nic extra závratného. Nevím proč ani z čeho jsem to usoudila, ale teda řeknu vám, to jsem se pěkně spletla!

Tohle je vážně naprosto skvělý příběh, který by neměl uniknout Vaší pozornosti. A já Vám můžu prozradit jednu věc - že se občas netrefim v odhadu, jak příběh dopadne, to se stává, ale že se nechám takhle nachytat, to se mi dlouho nestalo!

Manželskou krizí si jistě projde každý pár, a není tomu jinak ani v případě Amelie a Adama. Amelie má pocit, že se jí Adam nevěnuje dostatečně a pořád pracuje; tedy spíš hlavně hodně čte. Adam je scénárista, a tak je čtení knih k přepracování velkou náplní jeho času. Výhra prodlouženého víkendu je tak pro ni jako záchranný kruh, kdy by se mohli věnovat jen sobě.

Kámen, nůžky, papír je kniha plná sněhu, mrazu, ale také velmi vypjatých a mrazivých (nemyslím teď počasí) momentů. Příběh je vyprávěn střídavě jak z pohledu Amelie, tak i Adama, plus je proložen dopisy, které Adamovi ke každému výročí svatby jeho žena píše. Z nich se čtenář dozvídá hodně o minulosti, ale také o radostech i strastech manželství. Velmi zajímavým, a rozhodně neobvyklým, prvkem tu je Adamova nemoc – prosopagnosie, kvůli které nedokáže rozpoznávat obličeje.

Jestli si chcete přečíst něco tak trochu šíleného, rozhodně po téhle knize sáhněte, určitě se nudit nebudete! (A pozor na výročí, mohou být trochu nebezpečná...)

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář