Kamarád pro medvěda

recenze

Kamarád pro medvěda (2022) 5 z 5 / bajub
Kamarád pro medvěda

Knihy Petra Horáčka mají u nás doma již nezastupitelné místo. Není se čemu divit - jsou krásně ilustrované a jejich příběh bývá geniálně jednoduchý s výraznou nosnou myšlenkou. Novinka Kamarád pro medvěda není výjimkou a u nás doma udělala opět spoustu radosti!


Černý medvěd je osamělý, a proto se rozhodne najít si kamaráda. Hnědý medvěd je také osamělý, a proto se také rozhodne hledat si kamaráda. Během svého pátrání na sebe narazí a rozhodnou se hledat spolu. Během svého putování se poznávají, hrají na schovávanou a zjistí, že na přítele mohou narazit v podstatě kdekoli, stačí se kolem sebe pořádně porozhlédnout...


Kamarád pro medvěda není ten typ příběhu, kdy se budete popadat za břicho, nicméně úsměv na tváři mít budete. Je to totiž milý, řekněme až kouzelný příběh o medvědech, kteří mají to, co hledají, téměř na dosah ruky, jen jim chvíli trvá, než jim to dojde. Proto jim s vašim malým čtenářem držíte pěsti, aby co nejdříve otevřeli oči a poznali tak sílu přátelství.

Máte-li doma malého "čtenáře" a knihy Petra Horáčka vás doposud míjely, zkuste se po nějaké poohlédnout. Myslím, že nebudete litovat.


Mimochodem, v červnu by se měl objevit na Světě knihy!

Komentáře (0)

Přidat komentář