Tato recenze byla smazána.

Jak bych ji mohl nechat jít?

recenze

Všechno, nebo nic (2013) 5 z 5 / TerezaMondeková
Všechno, nebo nic

On to ví. Celou dobu to věděl. Je konec.

Brynne je na dně. Myslela si, že jí Ethan upřímně miluje, ale celou dobu jí lhal. V jednu chvíli na sebe zamilovaně koukají a v další od něj Brynne utíká, jak nejrychleji může. Brynne se dozvěděla, že si její otec Ethana najal jako strážce, který má Brynne chránit před nebezpečím, které jí hrozí. Brynne, ale nedělá starosti to, že jí hrozí nebezpečí, nebo to, že jí doběhla vlastní minulost, ale dělá jí starosti to, že Ethan celou dobu věděl, co se jí v minulosti stalo. Brynne Ethanovi věřila, ale on ji zklamal. Už mu nemže věřit.

Ethan na tom taky není dobře. Dívka, kterou miluje mu dala kopačky a už ho nikdy nechce vidět. Ethan se jí všechno chystal říct, ale bál se, že jí ublíží. Nechtěl vytahovat temné démony minulosti, které Brynne tolik poznamenaly.

Ethan napíše Brynne dopis, ve kterém jí vysvětluje, proč jí to hned neřekl, píše tam, že chtěl nabídku jejího otce odmítnout, ale když mu poslal její fotku, tak se mu hned líbila, vysvětluje jí, že když jí viděl na tom obraze a pak jak tam stála a usmívala se... nemohl jí jen tak nechat, musel se s ní seznámit, říká jí, že jí pak chtěl nechat být a zapomenout, ale nešlo to.

Ethan ví, že musí počkat, až se mu Brynne sama ozve, i když si uvědomuje, že bez Brynne nemůže žít. A taky ví, že jí hrozí nebezpečí. Ethan je ale odhodlaný bránit Brynne do posledního dechu. Ale nečekal, že ho doběhnou i jeho vlastní démoni minulosti, se kterýma bude muset ven.



Ukázka:
Slunce právě zapadalo za obzor, když jsem ji spatřil. Šortky obepínaly její tělo jako druhá kůže. Stála ke mně zády a nakláněla se přes zábradlí. Dívala se na řeku, vítr jí odfoukával vlasy stažené do culíku na stranu. Jednu nohu měla ohnutou a opřenou o zábradlí, ruce elegantně na něm.
Zpomalil jsem. Toužil jsem si vrýt do paměti ten obraz. Vždyť jsem ji viděl poprvé po celém dlouhém týdnu. Najednou byla přímo přede mnou. Brynne. Toužil jsem ji sevřít v náručí. Obejmout ji. Ale vypadala nějak jinak, štíhleji. Čím blíž jsem k ní byl, tím patrnější mi to přišlo. Ježíšikriste, copak za celý minulý týden nic nesnědla? Pohubla. Zastavil jsem se, rozčíleně a s obavami jsem ji pozoroval, ale zároveň to chápal. Očividně pro ni tahle situace byla náročnější, než jsem si dokázal představit. Naštěstí už zase můžeme být spolu.
Otočila se a všimla si mě. Naše oči se střetly a v tom pohledu problesklo tolik informací, jako by je roznášel letní vítr. I Brynne pochopila, jak jsem se cítil. Musela to pochopit. Řekl jsem jí to už mnohokrát. A ona mně ani jednou. Pořád jsem čekal, až z jejích úst uslyším ta dvě slova. Miluju tě.
Řekla mé jméno. Musel jsem jí ho odezírat ze rtů, protože jsem ji přes hučení větru neslyšel, ale rozpoznal jsem to naprosto bezpečně. Měla v očích stejnou úlevu jako já. Byl jsem rád, že ji vidím celou a jen pár kroků od sebe. A jako vždy naprosto nádhernou.
Zastavil jsem se však na místě. Jestli mě Brynne potřebuje, měla by to být ona, kdo přijde a dá mi najevo, co cítí. Sice nejspíš umřu, když to neudělá, ale v téhle chvíli je rozhodně na místě rada mého otce. Všichni by měli následovat své srdce. Já následoval to své. Teď je řada na Brynne.



Druhý díl se mi líbil si víc než první. Byla jsem zvědavá na příběh, který v sobě Brynne nosí a byla jsem v šoku. Dokonce i Ethana v tomto dílu, doběhla jeho vlastní minulost a taky se těším, až s tím bude muset jít ven. Taky se mi líbí, že je tenhle příběh z pohledu Ethana. Lépe ho tak poznáme a pochopíme jeho chování, pocity...

Jediný, co mi vadí je, že Ethan všechno řeší sexem. Pohádají se... chce sex. Má noční můru... chce sex. Touží po ní... chce sex. Hned jak se udobří a on ji vezme k sobě domů... chce sex. Ona mu vypráví svůj smutný příběh... on chce sex. A ona po něm touží, proto ho nikdy neodmítne a řešení problémů, přijde až po sexu. To mi fakt trochu vadí.

Komentáře (0)

Přidat komentář