Jejím cílem je vypátrat vraha jejího otce.

recenze

Dědictví krve (2021) 3 z 5 / insta.kniha
Dědictví krve

Příběh je vyprávěn ze dvou úhlů pohledu, dvou protagonistů Any a Ramsona, kteří z různých důvodů mezi sebou uzavřou dohodu, ve které se při dosažení svého cíle spoléhají na vzájemnou pomoc. Zvláštní na tom je fakt, že Ramson nezná pravou Aninu identitu, kterou tají, aby se ochránila. Jejím cílem je vypátrat vraha jejího otce.
Na rozdíl od toho, na co jste možná zvyklí v jiných fantasy románech, kde lidé s magickými schopnostmi v této knize nejsou mocní a respektovaní, ale jsou potlačováni a zotročováni právě kvůli své magii.

Příjemnou změnou bylo i to, že v tomto svazku bylo překvapivě málo romantiky, což mi na fantasy připadalo úžasně osvěžující. Spíše byla v popředí nová spojenectví a přátelství a také rodinné vazby.
Samotná obálka se mi moc líbí a krásně se v knihovně vyjímá.
Děj je napínavý, pestrý a plný zajímavých zvratů od první do poslední stránky. Člověk si všiml, že Zhao předem hodně přemýšlela o budování světa a průběhu zápletky, protože celou knihou se táhlo jasné ústřední téma. Kromě napínavého děje je přesvědčivý i styl psaní Zhao, který se dá číst velmi plynule. Dalo by se říci, že do jejich postav vložila srdce. Jak samotná Ana, tak Ramson jsou složitější, než byste zpočátku předpokládali.

Těším se na pokračování, které ponese název "Rudá tygřice" a v prodeji má být od 14.02.2022

Komentáře (0)

Přidat komentář