Jeho balík

recenze

Jeho balík (2021) 2 z 5 / ZapisnikTerky
Jeho balík

Jak se máte a co čtete? :)

Stejně jako u minulého dílu této série se sama sebe musím ptát, proč si ubližuju. Proč? V zákusku mě okouzlila Lilith a tak jsem to chtěla zkusit. Ale ne, příště už nesmím podlehnout.

V Jeho balíku se nám odvíjí příběh sousedů Lilith (sekretářky Williama z Jeho třešniček a nejky Emily z minulého dílu) a Liama. Lilith je temná, sarkastická duše, která se snaží od sebe spíš všechny odhánět. Ani jí to nedá moc práce. Liam je zase sexy pracháč (nečekaně), který se potřebuje schovat před svou narušenou nevlastní sestrou. A tak když jednou pošta poplete schránky, tak se jim dostane do rukou balík toho druhého.
Od této autorky jsem zatím četla celou tuto sérii. Skoro se mi až chce napsat pochybnou sérii. Ve všech knihách se opakuje stejný nešvar. Nereálnost. Strašně mi vadí, že postavy se vůbec nechovají logicky. Říkají nahlas něco, co lidi většinou neříkají, když nejsou úplně na hlavu, a nežijí normální životy, ale scénáře béčkových filmů. Pojďme k textu. Gramaticky to není špatné, ale stylisticky je to katastrofa. Někdy jsem si říkala, jestli nebyl text prohnán google translatorem, protože některé věty vůbec nedávaly smysl.
A pořád nemám dost. Proč mi takhle autorka zkazila Lilith? Kam se poděla její temná stránka a věty plné pohrdání a sarkasmu? Místo toho se pitomě chichotá a červená při každé příležitosti. Od druhé třetiny knihy se moje oblíbená postava stala obyčejnou nadrženou hlavní hrdinkou. Achjo.
Co nemohu knize upřít, je její čtivost. Přečetla jsem jí za den a to jsem měla spoustu povinností kolem. Tím ale končím.

Obálka a grafika: Jednoduchost obálek téhle série je docela zajímavá. Ve své jednoduchosti výrazná. V obchodě bych si knihy rozhodně všimla.

Verdikt: Tady už mi dochází trpělivost s autorkou a touto knihou končím. Pokud vám ale předchozí díly sedly, myslím, že nebudete tak zklamaní.

Komentáře (0)

Přidat komentář