Jedy, kouzla a úkladně vraždy!

recenze

Studie jedu (2020) 5 z 5 / MollyCornelia
Studie jedu

Když Jelena zavraždila Reyada Brazella, neuvědomila si, jaké následky přijdou. Po roce, kdy hnila ve vězení, ji čeká poprava. Dostane ovšem jedinečnou možnost žít: stane se ochutnavačkou vojenského velitele země.
Na každém kroku jejího nového života může čekat smrt - ať už při náročném výcviku, který absolvuje s nepříjemným rádcem Valekem, nebo při pokusech o vraždu, které proti ní vede Reyadův otec Brazell.
Na povrch vyplouvá Jelenina tragická minulost i úklady mocných a do všeho se zaplétají Jeleniny skrývané magické schopnosti...

Připravte se na jízdu v zemi vojenské nadvlády plnou jedů, kouzel a vražd! Nechybí nápaditá zápletka, skvělé postavy, které si nemůžete nezamilovat, ani milostný románek typu hate-love!

Od začátku mne kniha chytla, a to opravdu hodně. Četla se velice rychle, stranky ubíhaly úplně samy. Příběh je originální, nápaditý a není zbytečně složitý, takže se vám nemůže stát, že byste se v knize ztratili. Žádná hluchá místa nebo rozvleklý začátek. Postavy mi sedly, Jelena je úžasná hlavní hrdinka. Je od rány a umí se postavit na vlastní nohy i po mnoha pádech. Valek mě zpočátku štval, ale po sté straně jsem si ho zamilovala. Vedlejší postavy jako Rand, Irys nebo Hvězda byly hezky vykreslené, přestože měly své mouchy, a Ari s Jankem byli fantastičtí!
Co se týče prostředí, absence mapy byla zanedbatelná chybka a vojenské prostředí dodává příjemnou atmosféru. Žádnou fantasy s vojenskou diktaturou jsem zatím nečetla, takže je to další prvek autorčiny originality.

Jediné, co si myslím, že byla opravdu škoda, je, že se kniha asi ve třetině posunula od jedů k magii, a tím ztratila kousek svého kouzla. Knihy o magii známe, ale jedy, to je něco neokoukaného. Jinak bych mohla vytknout ještě zbytečně dlouhé kapitoly (místo 32 jich mohlo být klidně 40) a uspěchaná akce na konci byla jen na cca 30 stran, což, bych řekla, je málo.

Pusťte se do Studie jedu bez obav po hlavě a já se budu těšit na další díl!

Doporučuji fanouškům S. J. Maasové od 12 let.

Komentáře (0)

Přidat komentář