Eliška se po nějaké době vrací na místo, kde trávila každé prázdniny od svého dětství. Naposledy tady byla před osmi lety, kdy zde prožila letní lásku, která ale nedopadla příliš slavně. Rozhodla se, že už nikdy na tohle místo nedojede. Ale úraz její milované tety situaci změní a tak je nucená postavit se na celé léto do stánku se zmrzlinou na koupaliště. Ale vlastně by to mohly být i fajn prázdniny pro jejího syna Jonáše, místo toho aby trčel v bytě v Praze, tady může být na vzduchu, a prožít takové léto, jako prožívala v dětství jeho máma. Vadou na kráse je ale možnost, že se tam oba potkají s tím, který Elišce vcelku zásadně změnil život, než z něj docela dramaticky odešel.
Takto bych uvedla tuto letní romantickou oddechovou knihu, která je psaná z pohledu několika účastníků. Nejčastěji nám příběh vypráví Eliška, a to ten, který se odehrává dnes, i ten, který se stal před osmi lety. Občas některou kapitolu vypráví někdo jiný, aby nám odhalil část příběhu, kterou právě dotyčný nějak ovlivnil. V příběhu i v postavách se velmi dobře orientuje, nemáte problém rozlišovat od začátku kdo je kdo a neztrácíte se ani v minulosti a současnosti. Kniha se opravdu čte velmi lehce, i díky poměrně krátkým kapitolám.
Děj i zápletka jsou chytré, nejsou prvoplánové, přijdou mi realistické a dočkáte se i několika překvapení, ke kterým docházíte postupně v průběhu čtení. Bude vás zajímat, jak to je dál, takže knihu zhltnete určitě za pár hodin nebo dní.
Trochu mi na knize vadí, že mi chybí lepší popis postav a prostředí, ale to může být jen můj problém. Já mám na knihách ráda, když si dokážu příběh a děj představit, díky tomu, jak mi to autor předloží. Tady mi to trochu chybělo. Ale pokud máte dostatek fantazie, tak to asi budete cítit jinak :)
Pokud jste romantická duše, máte rádi letní příběhy, kde na vás čeká nějaké překvápko a nejsou rozhodně hloupé, pak knihu určitě doporučuji. Kniha vás bude bavit.
Děkuji nakladatelství Moba o zaslání recenzního výtisku.
Pohodový román vonící létem, zmrzlinou a vzpomínkami na lásku, které ještě nestihly roztát. Eliška se na prázdniny nedobrovolně vrací do města, kterému se léta snažila vyhýbat. Kdysi zde prožila velkou lásku i zradu a cítí, že ... více