Jednorožci překvapí sdílností

recenze

Orákulum jednorožců (2022) 5 z 5 / RenataP
Orákulum jednorožců

Krásné karty na pohled, moudré na přečtení. Navíc mne velmi překvapily střídmostí informací, které jdou přímo k věci. Romantiku představují spíše obrázky, kde se můžete rozplynout kam jen chcete, ale texty jsou přímé, jasné a návodné.

Autorka se také dělí o svůj příběh, o příběh karet... „Řekni jim, že jsme tady, a že bychom dnes rádi pomohli při léčení,“ přišlo jednou autorce při online semináři. Silný okamžik, který vnesl do jejího vnímání světa, člověka i její práce zase nový odstín světla. A o ten se s námi v kartách Orákulum jednorožců dělí.

Obrázky jsou úchvatné a tým autorů ilustrátorů odvedl tak krásnou práci, ze které často ani nepoznáte, jen při bližším pohledu, že jde o práce vícero lidí. Sady od jednotlivých autorů později jasně rozeznáte, ale při prvním vykládání budí všechno dojem jednoho celku, přičemž jen sem tam se mísí nálada. A to mi přišlo velmi příjemné.

A o to více mne baví nořit se do osobitosti, jen lehce odlišné, každé karty a vnímat to, co jim autorka vtiskla ve slovech, ve sděleních, která jsou ve zkrácené formě na každé kartičce, na každém obrázku.
Bavilo mne sledovat, jak každý autor nahlížel na své téma trošku jinak. Něžněji, rázněji. Květinkově nebo vesmírně?

Můžeme si tak navodit pocit z výkladu, zásadní informace už na samém začátku. A pak si můžete číst v knize a vnímat rozšířené povídání, které ale stále zůstává stručné, jasné a velmi návodné.

Je s podivem, jak tak magické až křehké téma do sebe vsáklo čistou a ráznou efektivitu. Výklad vás totiž dovede k tomu UDĚLAT SI SVŮJ ŽIVOT VÍCE EFEKTIVNÍ.
Ale můžete se ponořit i do práce se samotnou autorkou.
Meditovat, seznamovat se jemnými způsoby s kartami, pozvat jednorožce, trávit s těmi tématy cílený čas… otvírá se tak mnoho možností, jak věnovat čas své duši.

Komentáře (0)

Přidat komentář