Jedna noc může všechno zkazit

recenze

Žena bližního tvého (2022) 5 z 5 / cornetka
Žena bližního tvého

Tara je úspěšná podnikatelka v oblasti seznamovací aplikace, má skvělého manžela Christiana, se kterým má syna, dům a psa. Všechno je v nejlepším pořádku, až jednoho dne jede Tara na konferenci do Tokia. Tam se seznámí se šarmantním a zajímavým Jamesem, se kterým si užije jednu noc. A jak jinak - tento krátký románek se jí stane osudným. James jí po návratu domů obtěžuje, snaží se jí kontaktovat, dokonce jí navštíví v práci a Taru si nárokuje. Jeho chováním ztrácí Tara pocit soukromí a pěkně jí to rozhodí. Svěří se kamarádce a rozhodnou se, že společně za Jamesem dojdou a na rovinu mu řeknou, ať jí dá pokoj. Jdou za ním tedy do hotelu, kde ho ovšem najdou mrtvého. Roztáčí se tak kolotoč vyšetřování a podezřelá je jak Tara, tak Christian, obviněni jsou i další lidé.

Příběh je vyprávěn jak z pohledu Tary, tak z pohledu Christiana. Přináší nám tak pohled na věc z obou stran, což je velmi zajímavé – navíc když jsou obě postavy dobře charakterizované, dokážete se do nich dobře vžít a pochopit jejich chování a jednání. Jednu chvíli si budete myslet, že Jamese zavraždila Tara, ale po přečtení několik stran je vám jasné, že to musel udělat Christian. Oba mají k tomuto činu motiv – Taru James obtěžuje a ničí jí život a Christian se brzy dovtípí, co se stalo a že mu tak zničil manželství. Oba se s tímto vývojem věcí těžce vyrovnávají, přesto se snaží své manželství udržet, co to jde. Tara si moc dobře uvědomuje svou chybu, ale vrátit nic už nejde. Při čtení dál ovšem zjistíte, že všechno bylo asi jinak a že ve všem má prsty asi ještě někdo jiný? Jak to tedy je?

Kniha byla pro mě zajímavá a poutavá - příběh se pěkně vyvíjel a byl velmi čtivý. Neustále jsem musela přemýšlet, kdo ten hrozný čin udělal – měnila svůj názor několikrát a stejně byl pro mě obviněný překvapením. Jedině snad konec se mi moc nezdál a připadal mi zbytečně nastavovaný, ale i tak kniha stojí za přečtení.

Komentáře (0)

Přidat komentář