Jasmína, komiks pro začínající čtenáře.

recenze

Zkamenělá zoo (2020) 3 z 5 / Podlavicí
Zkamenělá zoo

Komiksy nečtu příliš často, ovšem Jasmínu, lovkyni záhad, jsem musela mít, protože ty ilustrace, to byla zkrátka láska na první pohled!

Jasmíně je deset a půl a chce se stát spisovatelkou. Píše si proto deník, pozoruje lidi ve svém okolí a snaží se vyhledávat záhady. Tentokrát si všimne záhadného muže, který do lesa nosí kyblíky plné barev...

Jasmína, lovkyně záhad, je velkoformátová kniha s nádherným grafickým zpracováním. Ilustrace jsou naprosto skvostné a doslova jsem se nad nimi rozplývala. Příběh je kombinací textu (zápisků z Jasmínina deníku) a komiksu, tudíž je dětskému čtenáři předkládán delší text i klasické komiksové "bubliny".

Kámen úrazu ale vidím v samotném příběhu. Najdeme v něm sice krásné myšlenky, milé čtení, originální nápad, ale chybělo mi v něm napětí, vzrušení nebo alespoň závěr, který by se člověku dostal pod kůži. Přestože má kniha spoustu milých momentů, chytrých myšlenek, zajímavých postav (většina z nich by mimochodem potřebovala více prostoru), nějak to dohromady nefunguje, celý příběh působí nemastně, neslaně.

Nicméně, jedná se o čtení pro v podstatě začínající čtenáře (8+), takže je dost možné, že tahle věková kategoriie bude příběhem nadšená.

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář