January a Deset tisíc dveří

recenze

January a Deset tisíc dveří (2020) / ZapisnikTerky
January a Deset tisíc dveří

Tato kniha mi s zhodnocením dala dost zabrat. Stále jsem nevěděla jestli 3 nebo 4 hvězdy. Na začátku jsem uvažovala i o 2. Četla jsem ji přes týden a to je poměrně dlouhá doba na 420 stran.
.
- První půlku knihy jsem se nemohla vůbec začíst, děj byl pomalý a vůbec neutíkal. Květnatý jazyk autorky mě doslova ubíjel. Musela jsem se vracet stále zpět na začátek odstavce, abych se ujistila, že ho dobře chápu. Normálně mi květnaté popisy tolik nevadí, ale tady toho bylo přespříliš. Kolem strany 100 jsem přemýšlela, jestli knihu nenechám někde vzadu v poličce nedočtenou. Naštěstí jsem to neudělala.
Romantická linka s January mi přišla trochu nedostatečná. Byla jsem zklamaná, že mi musel stačit epilog. A proboha, co se stalo s Jane? Na to, jak byl začátek úlisně pomalý, konec byl jak z rychlíku.
.
+ Co musím vyzdvihnout, to je propracovanost postav. Vývoj January byl plynulý a líbil se mi. Postupná proměna pana Lockea byla super, vůbec bych do něj ten konec neřekla.
Další povedená věc jsou všechny ty různé světy. Detaily a náznaky k našim pověrám nebo příběhům... boží.
Kniha v knize byla fajn, Yuleho Deset tisíc dveří se mi, hlavně pozačátku, četlo mnohem líp, než hlavní dějová linka, protože nebyl tak detailní až fantaskní. Sledovat postupné shledávání rodičů bylo vážně super - nejlepší části knihy ❤.
Obálka se mi vcelku líbí. Ubrala bych květin, ale motiv dveří a klíčů je parádní. Hodně povedený je motiv klíčových dírek uvnitř knihy.
.
Celkově tedy doporučuji k přečtení a pokud budete mít pozačátku chuť knížku hodit do kouta, vydržte, bude líp.

Komentáře (0)

Přidat komentář