Hvězda mezi YA fantasy

recenze

Mýtonoši (2021) 5 z 5 / AnetPreisslerov
Mýtonoši

Mýtonoši jsou za mě jedna z nejlepších YA fantasy, které jsem měla možnost číst. Reading copy mi v rámci spolupráce poskytl Humbook (#humbookblogeri)
Zprvu jsem si nedávala žádná očekávání, poněvadž bývají málokdy naplněna, ale tentokrát bych se nespálila. Tohle byla opravdu pecka!
Hlavní hrdinka, Bree, mi byla sympatická. Občas jsem její rozhodování/názory/myšlenkové pochody nechápala, nicméně je to teenagerka a je o několik let mladší než já, takže to je logické. Za mě velkým plusovým bodem byl fakt, že je černoškou a kniha se snaží poukázat na rasovou problematiku, ale nekřičí to na vás na každé stránce. Další postavy byly též moc fajn. Nenudila jsem se ani chvilku, protože děj byl zajímavý od první stránky. A nejvíc mě dostal skvěle a originálně vystavěný svět mýtonošů. Artušovské legendy jsem doposud neznala, ale jak to autorka pojala a napsala mě zaujalo a bylo to opravdu boží.
Podtrženo sečteno - knihu hodnotim plným počtem. Samozřejmě pár zaškobrtnutí bych tu našla (malé písmo, občas ne úplně dobrý překlad), ale po dočtení to nemá absolutně žádnou váhu. Proto si, prosím, zapište 8.11.2021 do svých kalendářů a knihu si pořiďte!

Komentáře (0)

Přidat komentář