Hříšně chytlavý start série

recenze

Království hříšných (2022) 5 z 5 / knihomolkajanca
Království hříšných

Magie, tajemno, napětí, temná atmosféra, ale i špetka romantiky. To vše je typické pro Království hříšných z pera Kerri Maniscalco, americké autorky, jejíž jméno je u nás poslední dobou dost často skloňováno. Na kontě má dvě série a já nedokážu říct, kterou z nich mám raději. Kerri totiž v obou nastavila laťku proklatě vysoko, vytasila se s příběhem, který vás pohltí a hrdiny, jež budete milovat.

Začátek Království hříšných má trochu pozvolnější tempo, nicméně od momentu, kdy Emilia nachází svou sestru mrtvou (není spoiler), vám garantuji, že si už nebudete moct vydechnout. Ich-forma, krátké kapitoly a děj se neustále posouvající vpřed, vám zkrátka nedovolí knihu odložit. Když k tomu přidáte lehce hororovou atmosféru, hate/love romatickou linku a zajímavou detektivní zápletku napříč celou knihou, máte recept na velice návykové čtení.

Emilia je jako ústřední postava výborná, i když u ní nelze ignorovat jistou podobnost s Audry z Jacka Rozparovače. To však pro mě rozhodně nebylo mínusem, protože hrdinky, které jen tak něco nezlomí, já jednoduše můžu. Opomenout ale nemohu ani Iru, který pro mě byl velkým tahounem příběhu. Záhadný, mocný, nebezpečný, a navíc i neskutečně přitažlivý… věřím, že nejedné čtenářce se na něj budou sbíhat sliny stejně jako mně. Dohromady se s Emilií skvěle doplňují. Připravte se na spoustu slovních přestřelek, z nichž tryská ironie i vtip plným proudem.

Přestože místy vývoj příběhu dokázala odhadnout, na úplný závěr mě nedokázalo připravit nic! Zůstala jsem sedět s pusou dokořán a nevěřícně obracela poslední stránky. Lépe už snad autorka navnadit na další díl ani nemohla.

Za mě tedy velké doporučení všem, kteří hledají temnější mysteriózní fantasy s romantickou linkou. S Královstvím hříšných rozhodně vedle nešlápnete a troufnu si říct, že většina z vás propadně kouzlu pekelných princů úplně stejně jako já.

Hodnocení: 90%

IG: @knihomolka.janca
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji Knihy Dobrovský.

Komentáře (0)

Přidat komentář