Hradní pán z Coste a dáma z Bellefontaine

recenze

Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí (2022) 4 z 5 / Šárka5875
Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí

Amy Carterová se z Anglie přestěhuje na francouzský venkov, kde koupí záhadami opředené sídlo Bellefontaine a nechá ho zrekonstruovat na překrásný penzion. Nezaměstná žádný personál, věří, že provoz penzionu zvládne naprosto sama. Někdo jí však nepřeje a projeví se to hned první noc, kdy najde ke dveřím přibitého mrtvého králíka. Dalších nepříjemných situací přibývá a Amy z toho začíná být nešťastná a zároveň pořádně rozčilená. Kdo ji chce z Bellefontaine vyštvat?

Mimo problémy s penzionem řeší také hradního pána Fabiena, se kterým se seznámí hned první den a připadá jí nesmírně arogantní, ale zároveň ohromně přitažlivý. O aristokratech z hradu vévodů z Coste a dam z Bellefontaine kolují různé legendy a pověsti, dokonce snad i o určitém prokletí. Amy by ráda všem těm povídačkám přišla na kloub. Nebo snad na nich může být i něco pravdy?

Jak moc mám ráda příběhy z anglického venkova, například z Cornwallu, tak stejně miluji knihy zasazené do venkova ve Francii. Takže když jsem uviděla tuto novinku s překrásnou levandulovou obálkou a přečetla si anotaci, věděla jsem, že to bude pro mě to pravé ořechové. A nespletla jsem se.

Autorka dokázala výborně skloubit historii, tajemno, záhady, konspirace s rozumnou dávkou romantiky. Bála jsem se trochu zpočátku červené knihovny, ale ne, o cukrkandl se rozhodně nejedná, romantika je čtenářkám nadávkována v rozumné míře. Přestože pointu příběhu odhadnete celkem brzy, příběh a vzrůstající napětí si budete stejně skvěle užívat.

Kniha je psaná er-formou, někdy více z pohledu Amy, jindy nahlédnete do myšlenek Fabiena. Možná bych uvítala kratší kapitoly, ale to už závisí na preferencích každého jednoho čtenáře.

Já sama knihu můžu doporučit, pokud máte chuť na oddechové čtení zasazené do poutavého prostředí, kde se snoubí romantika s historií, záhadami a rodinnými tajemstvími.

Hodnocení: 80%

Můj web: Můj knižní ráj
Můj instagram: sarka.fofonkova

Komentáře (0)

Přidat komentář