Hraběnka Anna na stopě vraha

recenze

Krátké setkání, s vraždou (2018) 4 z 5 / knihamouder
Krátké setkání, s vraždou

Krátké setkání, s vraždou je první kniha ze série Setkání. Jde o klasickou českou detektivku.

Vyprávění čtenáře zavede do Kanady. Vrátíte se v čase do dob, kdy mohli studovat jen vyvolení, čeští občané prchali do Ameriky a bohatí přicházeli o majetek a tituly.

V Torontu se usadila i hraběnka Anna Lomnická s manželem a malou dcerkou.

Rodina Lomnických je pozvaná od známých z Bostonu na výjimečnou večeři. Jejich dům je mezitím vykraden. Jaké je překvapení všech, když v domě objeví i mrtvé tělo Anniny kamarádky.

Autoři detektivky vám přiblíží komunitu českých emigrantů v Torontu. Mnoho postav čtenáři odhalí své soukromí, úspěchy, neúspěchy i drobné prohřešky. Je však někdo z nich schopen zabít?

Vyšetřování se ujímá detektiv Harold Sinclair.
Smrt kamarádky Veroniky nedá hraběnce spát, a tak se rozhodne vést vlastní pátrání. Podaří se hraběnce usvědčit vraha? Nehrozí jí nebezpečí?

"Zatímco jeho žena mluvila, Dr. Lomnický mlčel a pokukoval po hodinkách. Co říkala jeho manželka, mělo hlavu a patu. Zajímalo mě ovšem, co vynechala. Nebýt to ona, zeptal bych se přímo. Ale protože to byla ona, nezeptal jsem se vůbec. Nezeptal jsem se, co podle ní znamená těch málem tisíc dolarů."

Kniha se čte velmi dobře. Můžu vám slíbit napětí, nečekané zvraty i lehký humor.
Těšte se na rodičovské radosti i starosti, na pochybnou spolubydlící v domě Lomnických, na klasickou paničku – tetičku Hubertu i na detektiva, kterému se zapalují lýtka.

Komentáře (0)

Přidat komentář