Honba za odpověďmi

recenze

Odkaz Hawthornů (2022) 5 z 5 / Kikina182
Odkaz Hawthornů

Avery stále trápí otázka, proč miliardář Tobias Hawthorn odkázal svůj majetek právě jí. Možná je tu ale muž, který by jí mohl zodpovědět všechny otázky. Muž, kterého všichni považovali za mrtvého. Nejdřív ho ale musí najít. A mezi tím bude čelit bratrům Hawthornovým, především Graysonovi a Jamesovi, ke kterým jí to přitahuje.

Stejně jako první díl se i ten druhý četl skvěle. Začetla jsem se v podstatě okamžitě a kniha si mou pozornost udržela až do konce. Opět je v knize mnoho myšlenek a emocí hlavní hrdinky, ale v takové míře, že to knihu oživí a doplní, ale zároveň jich není takový přehršel, aby zastínily samotný příběh.

Druhý díl mi opět dokázal, že tahle série je výjimečná v tom, že má člověk při jejím čtená pocit, jako kdyby příběh znal, ale kniha zároveň dokáže v mnohém překvapit. Tentokrát pro mě byla popravdě dějová linka ještě víc překvapující než první díl, jelikož snad nebylo vůbec nic, alespoň z těch velkých zápletek, co bych uhodla dřív, než to chtěla autorka odhalit.

A romantická linka je úžasná. Hlavně je úžasná v tom, že vůbec netuším, jak to nakonec dopadne a na rozdíl od jiných knih ani netuším, komu mám vlastně fandit, protože každý z kluků je jiný, ale zároveň je každý svým způsobem úžasný. Myslím, že asi poprvé za hodně dlouhou dobu, pokud vůbec někdy, opravdu chápu, proč se hrdinka nemůže rozhodnout.

Většina postav je známá už z prvního dílu, ačkoli pro velký popis v něm u některých nebylo místo, ale tady samozřejmě nechyběl. Celkově si autorka na popisech postav dává záležet. Všechny jdou do detailů a u již známých postav se rozvíjí a je tam vidět určitý vývoj.

Druhý díl Hry o dědictví byl stejně úžasný jako ten první a já jsem si ho neskutečně užila. Určitě můžu stejně jako první díl jedině doporučit. Já se ke knize v budoucnu vrátím, ale teď už se moc těším na třetí díl.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Yoli.

Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
11.03.2023

Super recenze. Naprosto souhlasím, také jsem ji shltla a nepřestala být překvapená. Teď koho budou mít otcem ti zbývající bratři? Doufám, že trojka už je napsaná a pracuje se na překladu...