Obálka knihy Hlava plná strachu

Alex Jarrod si prožil těžké chvíle jako voják v Afgánistánu, které ho poznačily nejen fyzicky, je zohyzděný parazitem na obličeji, ale zejména psychicky. Jeho svět doma se hroutí a on chce zase bojovat, protože to je to jediné co mu zůstalo. Ve stejném městě začnou záhadně umírat lidé, kteří nejsou morálně vysoko, každý z nich má nějaký hřích a něco je všechny spojuje. A inspektorka Rosalind musí přijít na to, co to vlastně je a kdo je tím záhadným vrahem.

V knize sledujeme dvě dějové linky, jedna je z Afgánistánu a z bojů Alexe, která je psaná z jeho pohledu, druhá je ze současnosti, z vyšetřování z pohledu Rosalind. Části z vyprávění Alexe byly psané více z psychologického hlediska, hodně popisovaly duševní rozpoložení Alexe a jak vnímal šílené zážitky z války. Bylo to zajímavé čtení, i když mě asi víc bavily část psané z pohledu Rosalind, to byla detektivka jak má být. Ale i v tomto pohledu z její strany nechyběly náhledy do psychiky, života a minulosti vyšetřovatelky.

Celkově byl děj napínavý, nic nebylo prvoplánové, v příběhu nebyla nouze na překvapující obraty v ději. Osoby jsou popsané srozumitelně, i když ani jedna z nich si vysloveně nezískala mé sympatie a nepatří určitě k mým oblíbeným knižním hrdinům. Na Rosalind mě vadilo její neustálé řešení všeho vínem, hodně vínem a časté upozorňování na tuto skutečnost. I když tomu vlastně rozumím, tak se to tam na můj vkus moc opakovalo. Alex byl zajímavější postava, i když negativní, tak ani on nebyl vysloveně jen ten špatný a člověk ho může i trochu chápat.

Celkově knihu hodnotím jako takovou jednohubku, bavila mě, je docela krátká, ale napínavá, přečetla jsem jí fakt za pár hodin. Ale není to určitě nejlepší detektivka z poslední doby. Prostě taková nenadchne, neurazí. Ale za přečtení asi stojí.

Obálka knihy Hlava plná strachu Hlava plná strachu Rob Ashman

Další krimithriller pro fanoušky Patricie Gibneyové či Angely Marsonsové! Válečný veterán Alex Jarrod se vrací z Afghánistánu s obličejem zohyzděným masožravým parazitem. Pronásledují ho noční můry, svět se mu hroutí a on pochopí,... více

Komentáře (0)

Zavřít