Hadí oči: Hadí oči: Kniha, která vás pohltí

recenze

Hadí oči (2022) 5 z 5 / VasnivaCtenarka
Hadí oči

Vzpomínáte si na Šifru? Pokud ano, tak se na Hadí oči – 2. díl knížní série Nina Guerrera – od autorky Isabelly Maldonado už určitě nemůžete dočkat. Pokud jste Šifru nečetli, pak vám musím říci, že jste udělali velkou chybu. Možná obrovskou chybu! A chyby je vždy lepší napravit.

Šifra se nedala odložit. S ohromným pocitem uspokojení a radosti musím napsat, že jakmile se pustíte do Hadích očí, nezastavíte se. Autorce se povedlo udržet naprosto skvělou úroveň prvního dílu i v dílu druhém. Nedovedete si ani představit, jak mne to potěšilo a jak jsem za to ráda, protože potvrzení toho, jak skvěle Isabella píše znamená, že je na světě další skvělý autor, kterých je, bohužel, málo. Najít totiž takhle skvělou knihu, to se rovná snad malému zázraku!

Pojďme se však podívat na Hadí oči trošku blíže. Nina je spolu se svým týmem požádána o pomoc v boji proti vrahovi, který zavraždil celou rodinu. Matku, otce a malou, teprve pár týdnů starou holčičku.

Při bližším pohledu na tento případ tým zjistí, že existuje několik podobných případů, které mají společné znaky. Nina se spolu se svým týmem dozvídá, že vrah už takhle zabil několik rodin a vždy to naaranžoval tak, aby si policie myslela, že za to může matka. A aby toho nebylo málo – vrah vraždí vždy 29. února – tedy v přestupné roky. A to už hodně dlouho. Jen si to policie nedala do souvislosti a nebo přehlédla detaily, které poukazovaly na to, že vražda nebyla spáchána matkou. Ještě že ale máme Ninu Guerrerovou a její kolegy, kteří se tak dobře vyznají v psychologii.

Najít vraha je oříšek. Protože i tento vrah ( stejně jako vrah z Šifry) je nesmírně inteligentní, precizní, krutý a nelítostný.

Nina spolu s Buxtonem, Kentem, Breckovou a Wadem se tedy pouští do práce stůj co stůj. A aby toho Nina neměla za sebou málo, i tento vrah má osobní zájem ji odstranit ze světa. Jestli je Nina jako kočka a přežije i tentokrát snahu vraha ji zabít, to vám samozřejmě neprozradím.

Co vám však ale mohu prozradit je to, že kniha Hadí oči v sobě ukrývá skvělý příběh, který nebudete moci přestat číst. Každý řádek budete hltat a budete si ho užívat. A když knihu dočtete, budete smutní, protože budete chtít další díl! A to pokud možno hned! A i když je třetí díl už napsán, tak kdo ví, kdy se dostane k nám!

V Šifře si zamilujete Ninu. V Hadích očích si však zamilujete celý tým! I když je Nina poznamenaná dětstvím, její tým stojí za všech okolností za ní a tím si vás získají. Prostě je to skvělá parta lidí, kterým budete fandit.

Autorčin styl psaní je naprosto fenomenální. Dostane vás! Pohltí vás. Pohrává si s vámi. Chytne vás. A … některé možná v určitých situacích i dojme.

Jestli Šifra byla dokonalá, tak Hadí oči jsou….dvojnásobně dokonalé.

Už tuhle knihu chválit přestanu. Tohle se totiž musí zažít, milí knihomolové. Takže… zapomeňte na tuto recenzi a přečtěte si Hadí oči. A pokud jste nečetli Šifru, tak se nejdříve pusťte do ni, abyste se lépe seznámili s Ninou a abyste ji dali šanci si vás získat. A uvidíte sami… pak už to půjde samo a budete stejně jako já netrpělivě očekávat další díl.

Děkuji tímto za zaslání recenzního výtisku společnosti Grada a Databázi knih.

Bylo to skvělé! Nemám slov!

Komentáře (1)

Šárka5875
Šárka5875
05.05.2022

Hadí oči mě nadchly, těším se na další díly série.