Francouzská lekce: Laskavá letní romantika hladící po duši

recenze

Francouzská lekce (2022) 5 z 5 / VasnivaCtenarka
Francouzská lekce

Josie je nadějná mladá architekta, která skutečně tvrdě pracuje, aby dosáhla na blížící se povýšení. Bohužel, architektura je svět mužů a povýšení přes veškerou snahu nezíská. A aby toho zklamání neměla málo, jeden z jejich šéfů se k ní zachová tak neuctivě, že se rozhodně okamžitě podat výpověď. Pocit vzteku se mísí s pocitem zklamání. Má toho všeho po krk! A tak kývne na nabídku své nejlepší kamarádky a odjíždí na pár týdnů do slunné Francie dělat chůvu dceři zazobaného Xaviera. Nejspíše by na to nikdy nepřistoupila, kdyby ji kamarádka upozornila na to, že tato práce bude na jeho luxusní jachtě. Josie totiž lodě nesnáší.

Xavier je velmi movitý a úspěšný muž, který má vedle pohádkového bohatství taky úžasnou a milou dceru Dauphine. Její maminka zemřela před dvěma roky a oba jsou její ztrátou silně poznamenaní. Xavier nemá nejmenší chuť navazovat žádné vztahy se ženami – je tady pouze a jen pro Dauphine, pokud mu to práce dovolí.

Co čert nechce, Xavier a Josie jsou k sobě přitahování magickou… možná snad až vesmírnou erotickou přitažlivostí, které však s velkým úsilím odolávají… až do jednoho dne, kdy to už zkrátka nezvládnou – a to se začnou dít věci.

Tasha Boyd vystudovala psychologii, ale vedle toho všeho je populární autorka historických románů a moderních romancí. Francouzská lekce je však první kniha, která obohatila český knižní svět. A musím uznat, že touto knihou nasadila autorka laťku celkem vysoko.

Na to, že se jedná o romantiku, má tato kniha poměrně dost stran – 472. Ale nemusíte se obávat – děj není nijak natažený, hluchá místa kniha taky nemá.


Nevím, jestli za to může psychologické vzdělání autorky, ale vykreslení postav, jejich povah a jejich myšlenkových pochodů, bylo tak uvěřitelné, že si vás prostě získají. Všichni. Jak Josie, tak Xavier a jeho malá Dauphine. Sympatická je i celá posádka na jachtě.

Autorce to prostě píše skvěle, její umění popsat nejen charaktery, ale i prostředí, ve kterém se příběh odehrává, je opravdu úžasný. Jakmile se během prvních stránek do příběhu začtete, nebudete chtít knihu odložit. Nikdy! Já osobně jsem tuhle knihu měla přečtenou za dva dny. A jakmile na mne přítel promluvil, vraždila jsem ho svým pohledem za to troufalé vyrušení ze světa Josie a Xaviera!

Děj byl samozřejmě krapet předvídatelný, ale to vůbec ničemu nevadilo. A jak to mezi nimi krásně jiskřilo! Ach…..

Málokdy se mi stává, že je mi opravdu líto, že se příběh chýlí ke konci. Ale tohle mne opravdu mrzelo, že jsem si tohoto příběhu mohla užívat pouhé dva dny… dva celé krásné dny.

Kniha vás pobaví, zahřeje, některé možná i vzruší…ale myslím, že každá romantická duše si čtení tohoto knižního skvostu užije. Knihu mohu na tisíc procent doporučit.

Za mne musím napsat, že to byla zatím na nejkrásnější romantická knížka letošního léta!

Komentáře (0)

Přidat komentář