Fantasy svět v podání Nory Roberts

recenze

Procitnutí (2023) 3 z 5 / renulka16
Procitnutí

Nový svět se otevírá Když byla Breen Kellyová ještě dítě, otec jí vyprávěl o kouzelných místech. Teď vězí až po uši v dluzích a pracuje v zaměstnání, které z duše nenávidí. Nutně potřebuje změnu. Vyrazí na výlet do Irska, odkud pocházel otec. Nic ji však nemohlo připravit na svět, kde se ocitla. Breen se odhodlaně vydává vstříc dobrodružství i poznání vlastního osudu.

Romány od Nory Roberts příliš nemusím a tak jsem byla zvědavá, jak se popere s žánrem fantasy. Musím konstatovat, že ani tato kniha neunikla typickému stylu Nory a tak prvních, možná, sto stran čteme klasický román pro ženy. A celou dobu jsem přemítala, proč je to fantasy...

Kniha má tři části a právě ta první část je taková obyčejná, seznamovací s hlavní hrdinkou a s fantasy, kromě snů, které se hlavní hrdince zdají, nemá nic společného.

Druhá část je ta správná část, kdy se konečně dostaneme do fantasy světa, ale ani v této části si autorka neodpustí milostnou linku. A ta se mi tam vůbec nehodila.

Tato kniha je spíše úvodní, série má myslím tři díly, takže se jakoby s tím světem seznamuje, stejně jako hlavní hrdinka. Svět je to zajímavý a možná by z toho byla i perfektní fantasy kniha, kdyby se toho chytl někdo, kdo se tím zabývá - ale to je můj osobní názor a dle ostatních recenzí jsou čtenáři spokojeni.

Další díly si přečtu určitě, protože v tom nejlepším se celý příběh utnul a bylo by mi líto, že nevím, jak to celé dopadne...

Komentáře (0)

Přidat komentář