Dvě duše z rozvrácených domovů

recenze

53 dopisů pro mou lásku (2019) / Maru.Maruska
53 dopisů pro mou lásku

Moc jsem se těšila, až se budu moc pustit do knihy 53 dopisů pro mou lásku, jejíž autorkou je Leylah Attar. Obě autorčiny předchozí knihy jsou propracované a moc dobře vystavěné, takže mě zajímalo, jak si se svým dalším příběhem poradila tentokrát.

Hlavní hrdinové jsou zde dva: Shayda a Troy. Shayda sice momentálně žije v Torontu, ale pochází z Íránu. A kdyby si nevzala svého muže Hafeze, nejspíš by stále v Íránu se svou rodinou žila. Jejich manželství však není jednoduché. Shayda i Hafez jsou dvě duše z rozvrácených domovů, což se bohužel podepisuje i na jejich společném životě. V minulosti se staly věci, které je velmi těžké zapomenout a vyrovnat se s nimi. I když se oba velmi snaží, není jisté, že se jim to skutečně podaří.

Další důležitou postavou je Troy: světaznalý businessman, okouzlující rošťák a smyslený milenec, který nezná žádné meze. Je chladný, vyrovnaný, sebevědomý a má charisma alfasamce. Má slabost pro ženy. Pro vdané ženy. Pro Shaydu. Se Shaydou už se v minulosti potkali a teď se po dvanácti letech potakávají znova... Ano, nejspíš už víte, kam celý tento příběh směřuje. Milostný trojúhelník. Shayda mezi Hafezem a Troyem.

Jakmile se ocitneš v hledáčku Troye Heathgatea, je po tobě. I když víš, že to s tebou špatně skončí, je to vážně dobrej pocit.

Jiskření mezi Troyem a Shaydou je přímo hmatatelné. Shayda nedokáže snést tíhu jeho pohledu. On ji neustále sleduje a vyčkává. Jako lovec pronásledující svou kořist.

Jediná vteřina. Tak málo stačí. Jediný okamžik zaváhání z mojí strany.

Kniha je plná sexuálního napětí mezi Troyem a Shaydou. Asi je jasné, že jednou dojde k vyvrcholení, ale trvá to. Flirtují spolu, Troy by si dal říct hned, ale čeká, až se do stejného bodu dostane Shayda. Netlačí na ni, pozoruje ji a vyčkává. Rozhodnutí nechává na Shaydě, i když na ni nemůže přestat myslet. Shayda odolává... Ona je ta zodpovědná za všech okolností. On je ten potížista.

Pokud si však myslíte, že sexuální scény představují vše, co od knihy můžete dostat, jste na omylu. Do života Shaydy osud několikrát zasáhne nemilosrdným způsobem. Ocitá se až na prahu smrti a musí učinit několik těžkých rozhodnutí. Který muž je ten pravý? Který při ní bude stát v dobrém i zlém? A co když jí právě milenec pomáhá plnit její životní sny?

Musím konstatovat, že v příběhu vystupuje poměrně dost postav. Ze začátku může být orientace trochu komplikovaná, ale autorka si toho byla nejspíš vědoma, protože hned na prvních stránkách knihy je přehled postav, jež v ní vystupují. Samozřejmě s vysvětlením, kdo je kdo, což mi tedy moc pomohlo.

Nepatřím mezi ty čtenářky, které vyhledávají erotické romány. Bez sexu se v knižních příbězích obejdu. Přesto ale musím říct, že tady mi to nevadilo. Ačkoli je v příběhu hodně erotických scén, pointa knihy je v něčem jiném. V nenaplněné lásce dvou lidí. V touze, kterou mezi sebou mají. V tom, že se roky míjejí a potkávají a stále k sobě cítí to samé. To se mi líbilo a celý příběh tak zíkal skvělý (i když erotický) náboj.

Milovníci vyprávění, ve kterých se prolíná minulost a přítomnost si tady přijdou na své, protože přesně takto je kniha rozdělena. Jeden časový úsek střídá druhý a dochází tak k postupnému vysvětlení toho, co se vlastně stalo a jaké události předcházely těm, jež se odehrávají v současnosti.

Pokud hledáte knihu, v níž je zkombinována sexualita a intimita se závažnými problémy, které mohou každého v životě potkat, pak tahle je ta pravá.

Komentáře (0)

Přidat komentář